Ten Dam droomt stiekem van gele trui
foto: Marcel Koch
donderdag 6 juli 2017 om 10:48

Ten Dam droomt stiekem van gele trui

Laurens ten Dam was woensdag de best geplaatste Nederlander in de dag uitslag. De 36-jarige luitenant van Sunweb eindigde als 25ste en dat was niet zonder doel. “Wie weet zit ik zaterdag of zondag mee en laat het peloton ons rijden. Als ik dan de kortst geklasseerde renner ben, sta je zo in het geel”, zegt hij tegen de NOS.

Goede benen
En dus besloot Ten Dam om vol door te trekken tot op de meet, ondanks dat de ploegleiderswagen hem adviseerde om te laten lopen. “Ik hou mijn opties open. Ik heb ook al tijd verloren. De inspanning was zeventien of achttien minuten. Dat is net zo lang als de openingstijdrit. Die heeft ook iedereen volle bak gereden. Wat dat betreft heb ik maandag meer afgezien, toen ik de hele dag op kop reed. En wie weet was dit wel de laatste keer in mijn leven dat ik goede benen heb aan de voet van een slotklim in de Tour”, lacht hij.

RIDE Magazine
30 Reacties
Sorteer op:
6 juli 2017 13:48
Nu is het niet stiekem meer
6 juli 2017 13:51
Dat krijg je nou van al die wandeletappes bij te hoge temperaturen.
Op zijn motivatie komt de sleet niet op.
Op naar de volgende bidon met bier en een verzorgings post met Bbq.
6 juli 2017 14:27
Dit is eerder gekscherend bedoelt dan als uitleg van een masterplan. NOS zoekt een sappige quote, Lau bedient ze graag met zijn eigenzinnige humor :-)
6 juli 2017 15:14
Scherp en leuk natuurlijk, ploegorders negeren(mag dit nog) en van eigen kracht uit gaan. Van 17 minuten doodgaan, ga niet dood en vallen je benen er niet af de next day en int geel kan je altijd meer, geloven doet hopen.
6 juli 2017 22:35
Dromen zijn bedrog.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.