Terpstra: “De besten reden weg op de Kemmelberg”
Foto: Sirotti
maandag 28 maart 2016 om 08:26

Terpstra: “De besten reden weg op de Kemmelberg”

Niki Terpstra en zijn ploegmaten bij Etixx-Quick-Step werden zondag in Gent-Wevelgem opnieuw tot achtervolgen gedwongen. De renners van de Belgische formatie konden niet mee toen Fabian Cancellara, Sep Vanmarcke en Peter Sagan aanvielen. “De besten reden weg op de Kemmelberg”, erkent Terpstra tegenover WielerFlits.

Etixx-Quick-Step slaagde er vervolgens niet in om het gat te dichten. “Gelukkig wordt Fernando (Gaviria, red.) nog zesde in de sprint, al zijn dit niet de plaatsen waar wij tevreden mee kunnen zijn. We kunnen er op dit moment weinig aandoen, we moeten vertrouwen blijven houden. Ik had niet de goede positie aan de voet van de tweede passage van de Kemmelberg. Na de afdaling zag ik de kloof en zijn we meteen in de achtervolging gegaan.”

“Wat de oplossing is? Vooraan zitten en zien dat we meekunnen”, antwoordt Terpstra. “Het is vrij simpel. Sagan en Cancellara rijden explosief weg en wij kunnen niet mee. Dit is niet het lekkerste scenario om naar de Ronde te gaan.”

De Nederlands kampioen kwam zelf als 21e binnen. De zege in Gent-Wevelgem ging naar Sagan.

RIDE Magazine
16 Reacties
Sorteer op:
28 maart 2016 09:35
Volgens mij is het hele probleem bij Etixx dat er teveel elite/potentieel winnaars rijden. Ze gunnen elkaar het absolute kopmanschap gewoon niet. Als je ook keek naar die achtervolgende groep was het best lachwekkend. Gewoon 6 man van Etixx die stuk voor stuk zouden kunnen winnen. Als ze daar geen eensgezindheid over de kopman kunnen krijgen dan zal het daar het hele kasseienseizoen zo blijven gaan.
28 maart 2016 09:36
"Vooraan zitten"….zo simpel is het niet. Dat gewring voordat ze aan de voet komen is nogal een klus. Maar complimenten voor het beulswerk van Niki in de achtervolging, helaas tevergeefs.
28 maart 2016 09:40
Als ik Terpstra goed begrijp, was het dus een kwestie van slechte positionering aan de voet van de Kemmel. Gek toch, voor renners met zoveel ervaring. Van mensen als Boonen of Terpstra mag je verwachten dat ze weten waar ze moeten zitten in de beslissende fase van zo'n koers.
28 maart 2016 09:44
Draait om de hete kak heen; gewoon niet goed genoeg anders zitten mannen met de kwaliteiten van Terpstra en Boonen gewoon mee.
28 maart 2016 09:45
Hij spreekt zichzelf soort van tegen: De besten wonnen en wij moeten gewoon vooraan zitten. Dat doet Etixx al! Ergo: Ze zijn allemaal niet goed genoeg voor de echte finale. Jammer.
28 maart 2016 09:53
Die Terpstra zit veel te veel met de kop in de wind. Ik weet niet of hij de opdracht heeft om te knechten, maar in de RvV zou dat toch echt anders moeten wil hij een kans maken. Wat mij betreft maken ze hem onvoorwaardelijk kopman.
28 maart 2016 10:10
Als je vooraan zit bij de beslissende demarrage, dan ben je in vorm.
Enkele percentages die het verschil maken tussen goed of super zijn. De Ettix mannen zijn dus goed, maar nog niet super dus.

Gelukkig maar ook, het zijn soms net mensen...
28 maart 2016 10:55
Krijg ook het gevoel dat ze de steile kant van de Kemmel onderschat hebben bij Etixx, bleek uiteindelijk ook veel meer de scherprechter te zijn dan ik had verwacht.
28 maart 2016 10:59
"Erkent Terpstra tegenover Wielerflits"? Het klinkt heel erg als het interview met de NOS..

Anyway. Ze zijn heel erg sterk, zeker voor Roubaix. Maar op de klimmetjes zijn er een paar(4/5) sterker, dat kan. Stybar lijkt me de beste om op te rekenen, die zat bij de E3 én gisteren vroeg in de wedstrijd van achteren, maar was toch dichtbij. Eigenlijk was ie gewoon mee, alleen kon Van Avermaet niet dalen.
28 maart 2016 11:15
Ik heb het idee dat juist gaviria Etixx-QuickStep wat lam legt. Volgens mij rijden ze aardig voor hem daar maar komt zelf nog tekort waardoor de rest ook te ver zit.
28 maart 2016 11:28
Ze moeten daar eens voor de overwinning durven rijden en niet met 6 man in een groep gaan zitten en de hele ploeg bij elkaar willen houden en moeten achtervolgen op mannen als Cancellara,Sagan etc. Ze willen steeds Boonen erbij houden maar je ziet gewoon dat Terpstra sterker is. Boonen is niet meer de Boonen van weleer. Echt een klasbak maar het beste is er wel vanaf.
28 maart 2016 11:35
Het begint een beetje saai te worden er fietsen een paar weg en dan moet de lidl ploeg het weer zien recht te breien en die komen dan grandioos te kort
28 maart 2016 12:14
Toch opmerkelijk dat ze van Etixx allemaal te ver van achter zaten op zo'n belangrijk moment.. Wat me ook verbaasde is dat GvA bij Vanmarcke in het wiel zat op de top van de Kemmelberg maar niet de aansluiting kreeg met Sagan en Cancellara.
28 maart 2016 12:44
Quote:
Ze moeten daar eens voor de overwinning durven rijden en niet met 6 man in een groep gaan zitten en de hele ploeg bij elkaar willen houden en moeten achtervolgen op mannen als Cancellara,Sagan etc.


Huh? Ga je nu beweren dat ze gisteren niet hebben achtervolgd.

Quote:
en de hele ploeg bij elkaar willen houdenen en moeten achtervolgen op mannen als Cancellara,Sagan etc.

Trentin en Stybar zijn binnengekomen op 6 minuten (!), niks ploeg bijeen houden gewoon vol achtervolgd en dan vol in beeld eraf gemoeten na al dat werk.

Quote:
Ze willen steeds Boonen erbij houden

Ik denk niet dat ze ook maar 1 seconde hebben moeten vertragen om Boonen erbij te houden in dat stuk na de Kemmel. Boonen is op dat vlak met Terpstra nog altijd de beste in zijn ploeg (bergop niet meer).

Van E3 kon je er iets van zeggen, voor gisteren slaat het nergens op. Gewoon simpel: ze waren niet sterk genoeg. Al reden ze met 10 in de achtervolging ze kwamen geen sikkepit dichter omdat de besten vooraan zaten. Puur op waarde geklopt, maarja ze moeten daar is leren en ze moeten achtervolgen op Cancellara en Sagan, etc klinkt natuurlijk veel leuker.
28 maart 2016 15:35
Weten we nu al wat er gebeurde in de afdaling Kemmel? Kreeg Gva het gat niet dicht en had Stybar een E3 2015 flashback?
28 maart 2016 16:20
@Ivanoviclover : Als je de beelden opnieuw bekijkt zei Wuyts : "Van Avermaet heeft een gaatje moeten laten" op 33,8 km van het einde.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.