Thomas De Gendt: “Als je wonderbenen hebt, valt alles op zijn plaats”
foto: Cor Vos
zaterdag 13 juli 2019 om 17:39

Thomas De Gendt: “Als je wonderbenen hebt, valt alles op zijn plaats”

Zeventig kilometer voor het einde geloofde Thomas De Gendt echt in de ritzege. De Belgische rasaanvaller van Lotto Soudal sprong mee in de vroege vlucht van deze heuvelrit door het Centraal Massief, waarna hij het straf afrondde ondanks aanvallen van de favorieten. “Ik voel mij al de hele Tour goed. Ik had geweldige benen vandaag”, zegt De Gendt.

“Drie klimmen voor het einde begonnen we te versnellen. Terpstra en King losten daar”, legt de Belg uit. Daarna bleef hij samen met Alessandro De Marchi over. “We bleven vol gas rijden tot de slotklim. Het peloton kwam dichter, maar ik moest solo gaan en voor ze proberen te blijven. Het was maar vijf, tien seconden.”

“Ik had een goede dag en de hele dag geloofde ik erin. De voorsprong ging op een gegeven moment van vijf naar drie en een half. We reden niet makkelijk, maar we gingen ook niet heel hard”, beschrijft De Gendt. “Daarna gingen we echt vol gas, want we wilden de voorsprong uitbreiden. Toen begon ik erin te geloven. We vielen nog bijna, omdat we wat risico’s namen, maar met nog zeventig kilometer te gaan begon ik erin te geloven. Missie bereikt.”

“Het was de bedoeling dat we meezaten om bergpunten mee te pakken. Vandaag was op mijn lijf geschreven. Niet te lange klimmen, niet te zwaar. Dan moet je erin geloven. Als je wonderbenen hebt, dan valt alles op zijn plaats”, aldus de ritwinnaar in Saint-Étienne.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.