Thomas na eerste test: “Ik voelde me niet geweldig”

zondag 16 juni 2019 om 09:47
Thomas na eerste test: “Ik voelde me niet geweldig”

foto: Cor Vos

Geraint Thomas zal met gemengde gevoelens terugkijken op zijn openingstijdrit in de Ronde van Zwitserland. De regerend Tourwinnaar wist weliswaar tijd te pakken op zijn directe concurrenten, maar verloor zeventien seconden op ritwinnaar Rohan Dennis. “Ik voelde me niet geweldig”, zo luidt zijn conclusie.

Thomas finishte uiteindelijk als dertiende in de 9,5 kilometer lange tijdrit van en naar Langnau im Emmental. De kopman van Team Ineos wist zodoende tijd te pakken op concurrenten als Marc Soler (+ twaalf seconden), Fabio Aru (+ dertien seconden) en Enric Mas (+ 26 seconden). “En toch hoopte ik dichter te zitten op Dennis.”

“Ik had niet verwacht om hem te kloppen, aangezien hij een specialist is. Maar ik had toch gehoopt om iets dichter te eindigen. Maar dit is niet het einde van de wereld. De Ronde van Zwitserland duurt nog lang”, aldus Thomas, die flink aan het afzien was in de laatste kilometers. “Ik voelde me niet geweldig.”

“Ik had de benen niet”
“Ik ging vrij snel van start, maar ik voelde in de slotkilometers dat ik de benen niet had. En die heb je wel nodig in een tijdrit van negen kilometer.” Oud-renner en ploegleider Gabriel Rasch vult aan. “Geraint is al het hele seizoen bezig met de Ronde van Zwitserland. Hij wil deze week absoluut scoren.” Mede-kopman Egan Bernal verloor overigens zes seconden op Thomas.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.