Tim Declercq en Mauri Vansenant DQS-Belgen in Critérium du Dauphiné
zondag 9 augustus 2020 om 14:42

Tim Declercq en Mauri Vansenant DQS-Belgen in Critérium du Dauphiné

Deceuninck-Quick-Step gaat naar het Critérium du Dauphiné met Julian Alaphilippe als kopman. De Fransman was vorig jaar een van de smaakmakers in de rittenkoers dankzij een ritzege (etappe 6) en de bergtrui.

Hij krijgt gezelschap van Kasper Asgreen, Rémi Cavagna, Tim Declercq, Bob Jungels, James Knox en neo-prof Mauri Vansevenant, die zijn debuut in maakt in een WorldTour koers.

De Dauphiné is dit jaar ingekort en vindt plaats tussen 12 en 16 augustus. Er zijn geen tijdritten, maar er is wel genoeg klimwerk. “De Dauphiné wordt een zware koers, misschien wel een van de zwaarste van het seizoen”, zegt ploegleider Tom Steels.

“Er zijn vijf ritten, vijf aankomsten bergop. Vier van de ritten zijn vrij kort, wat betekent dat het volop koers wordt vanaf de start. Het weekend wordt zwaar met elke dag 4000 hoogtemeters. Dat kan tot grote verschillen leiden in het klassement. We hebben een sterke ploeg en gaan voor een rit winst, maar we willen ook dat onze renners met een goede conditie en goed gevoel uit deze ronde komen.”

Voor Vansevenant, die sinds 1 juli officieel deel uitmaakt van de WorldTour-ploeg, is de Dauphiné zijn eerste WorldTour-koers en na de Tour de l’Ain zijn tweede wedstrijd in de kleuren van de Belgische ploeg.

Deceuninck-Quick-Step voor het flag-fr Critérium du Dauphiné (2.UWT)
flag-fr Julian Alaphilippe
flag-dk Kasper Asgreen
flag-fr Rémi Cavagna
flag-be Tim Declercq
flag-lu Bob Jungels
flag-uk James Knox
flag-be Mauri Vansevenant

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.