Tim Declercq heeft na veertien jaar diploma op zak
foto: Cor Vos
dinsdag 5 oktober 2021 om 13:56

Tim Declercq heeft na veertien jaar diploma op zak

Wielerflits Kort Beter laat dan nooit, moet Tim Declecrq hebben gedacht tijdens de uitreiking van zijn diploma voor LO & bewegingswetenschappen. De renner van Deceuninck-Quick-Step is er na veertien jaar in geslaagd om zijn studie af te ronden.

De 32-jarige Declercq, die zondag nog meedeed aan een helse editie van Parijs-Roubaix, ruilde gisteren zijn met modder besmeurde wielertenue in voor een toga. Declercq kreeg maandag namelijk op de Grote Markt in Brussel zijn diploma als master Lichamelijke Opvoeding en Kinesitherapie.

En dat na een studie van veertien jaar, iets waar Declercq zelf mee kon lachen op Instagram. “Iedereen weet dat ik geen snelle sprinter ben, dus deed ik er dertig jaar over om mijn schoolcarrière af te ronden. Aangezien mijn dunner wordende haar verborgen is, kan ik zeggen dat het me eeuwig jong hield. Maar ik vermoed dat dat enkel aan de binnenkant is.”

Declercq vervolledigde zijn studie na het inleveren van zijn thesis getiteld ‘Veranderingen in prestatie, zuurstofvoorziening in spieren & hersenen en pacing-strategie (doseren van energie) in hypoxische versus normoxische omstandigheden’.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.