Tim Merlier kan het ook in de derde week: “De haters zullen teleurgesteld zijn”
Foto: Cor Vos
donderdag 23 mei 2024 om 17:24

Tim Merlier kan het ook in de derde week: “De haters zullen teleurgesteld zijn”

Tim Merlier heeft zijn tweede ritzege in de Giro d’Italia beet. De gemakkelijkste sprint werd het hoegenaamd niet. Merlier moest – net als concurrent Jonathan Milan – wel van heel ver komen in de chaotische sprint.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

In het flashinterview liet Merlier dat allemaal niet aan zijn hart komen. “Wanneer ik op topsnelheid ben, dan weet ik dat ik het kan halen. Zeker als ik mijn Castelli-skinsuit aanheb”, knipoogde Merlier naar de recente contractverlenging van zijn Italiaanse kledingsponsor.

“In de laatste kilometers hebben we ons, met onder andere Julian Alaphilippe in steun, proberen te organiseren. We wisten welke punten dat belangrijk waren, en we waren altijd in een goede positie. Op het einde zat ik niet in de perfecte lijn, maar goed genoeg. De laatste kilometer was heel snel, ik was verbaasd met die twee bochtjes, maar ik vond mijn moment. Ik startte mijn sprint, moest nog rond een andere renner, maar uiteindelijk is het gelukt.”

Het is wel een redelijk unieke ritzege voor Merlier. Pas voor het eerst in zijn carrière wint hij twee ritten in een grote ronde, en ook voor het eerst niet in de eerste week. “De haters zullen teleurgesteld zijn”, lacht de kopman van Soudal Quick-Step.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.