Tinkov daagt Froome, Nibali en Quintana uit om ook Giro-Tour te doen
woensdag 24 september 2014 om 09:50

Tinkov daagt Froome, Nibali en Quintana uit om ook Giro-Tour te doen

Tinkov Contador

Oleg Tinkov doet weer van zich spreken. De markante Russische zakenman, voormalig bierbrouwer en baas van de Tinkoff-Saxo-wielerploeg daagt de grootste ronderenners uit om samen met zijn kopman Alberto Contador zowel de Giro d’Italia, als de Tour de France te betwisten. “In dat geval zijn de omstandigheden gelijk en kunnen we echt zien wie de beste ronderenner van het peloton is”, vertelt Tinkoff-Saxo-ploegleider Stefano Feltrin aan Cyclingnews. Onder meer Chris Froome, Vincenzo Nibali en Nairo Quintana zijn uitgedaagd.

“We hebben tijdens de Vuelta a España op een erg informele manier een voorstel neergelegd bij de andere teams”, gaat Feltrin verder. “Wij zijn van mening dat de beste renners het tegen elkaar op zouden moeten nemen in de grootste wedstrijden op de kalender. Voor ons klinkt dat heel erg logisch. Daarnaast is het een hele makkelijke manier om te kijken wie de sterkste renner in onze sport is. Als Froome en Nibali beide de Giro en de Tour zouden rijden, dan is dat goed voor de sport en zijn er geen excuses meer over wie de beste ronderenner van het peloton is.”

Reactie Brailsford
Sir David Brailsford, de grote baas bij Team Sky, zei aan Cyclingnews dat zijn ploeg haar planning maakt ‘in haar eigen tijd’. De renners en de staf komen pas aan het einde van dit jaar voor het eerst bij elkaar, wanneer alle transfers achter de rug zijn. Feit is wel dat Sir Bradley Wiggins niet meer als ronderenner gezien mag worden en het nog maar de vraag is of Richie Porte op niveau terugkomt in 2015. Zo niet, dan is de spoeling qua ronderenners bij de Britse formatie erg dun.

Martinelli: “Ik zou het graag zien”
Ook Astana-manager Guiseppe Martinelli heeft gereageerd op het voorstel. “Het zou zeker goed zijn voor de sport en ik zou het ook graag zien gebeuren. Ik denk dat wij er pas in november over na gaan denken, wanneer het team voor het eerst samenkomt voor 2015. Dan bespreken we ook de seizoensdoelen. Maar ik denk dat Nibali zijn Tour-zege wil verdedigen, terwijl Fabio Aru opnieuw een poging wil wagen in de Giro.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.