Tinkov vertrekt: “Maar ik kom terug met een groot project”
foto: Sirotti
zaterdag 23 juli 2016 om 15:19

Tinkov vertrekt: “Maar ik kom terug met een groot project”

Oleg Tinkov laat weer van zich horen. De rijke Russische eigenaar van Tinkoff stopt na dit seizoen met de sponsoring van zijn ploeg, maar dat betekent niet dat hij definitief uit de wielrennerij stapt. “Ik heb mijn grootste doel nog niet bereikt”, zegt Tinkov tegen Sporza.

“Ik ga wat relaxen, maar ik kom terug met een groot project”, belooft de Rus, die deze Tour wilde winnen met Alberto Contador. Dat ging niet door. Desondanks heeft Tinkoff veel succes geboekt. “Ik ben heel tevreden over onze Tour. Drie dagen geel, drie ritoverwinningen, de bolletjestrui en de groene trui: ik kon niet meer verwachten van mijn laatste Tour de France.”

Terugkeer na Froome-tijdperk
“Een mooiere manier om afscheid te nemen van de Tour bestaat niet. Ik ga nu een paar seizoenen rusten en relaxen met de familie in Rusland, maar daarna kom ik zeker terug met een nieuw groot project”, aldus Tinkov, die nog niet klaar is in het wielrennen. “Ik heb mijn grootste doel nog niet bereikt. Dat is de Tour de France winnen. Maar zolang Cris Froome meedoet, zal dat niet lukken. Ik wacht op het einde van het tijdperk-Froome om terug te keren in het peloton. Maar één ding is zeker: ik kom terug om de Tour te winnen.”

RIDE Magazine
14 Reacties
Sorteer op:
23 juli 2016 15:21
Wat een enorm zwaktebod is dit toch: hij geeft zich gewoon over aan de Sky's. Sky heeft deze ronde met overmacht gewonnen.

edit: plus dat hij aangeeft dat er maar 1 doel is in het wielrennen. Blijkbaar is de Vuelta, Giro of een PR/LBL niet belangrijk.
23 juli 2016 15:35
pff, ik denk dat Sagan minstens zoveel publiciteit in de Tour genereert dan de wat saaige Froome.

maar goed, ome Tinkov zegt telkens wat anders, dus het zullen wel weer loze woorden zijn.
23 juli 2016 15:45
Het zal Tinkov niet zo zeer om de publiciteit te doen zijn al is dat mooi meegenomen. Hij wil het hoogst haalbare en dat is de Tour winnen ongeacht de hoeveelheid publiciteit Sagan genereert met zijn ritzeges, WK, Vlaanderen en het groen. Na deze Tour kan ik me voorstellen dat je Sky als te machtig ervaart. Hoe spijtig dat ook mogen zijn.
23 juli 2016 16:19
Hij wil zijn geld alleen maar steken in een winnaarsploeg en lekker shoppen op de rennersmarkt.

Voor de projecten die ook jonge renners opleiden tot winnaars moet je niet bij hem zijn dat mogen anderen voor hem doen. Als hij van de sport houdt denk dan ook aan de toekomst en maak NU van jonge talenten de uitdagers van froome in de toekomst. Hij koopt ze straks liever.....van mij mag hij wegblijven....
23 juli 2016 17:36
Ik ben een beetje Tinkov moe aan het worden. Heel veel blabla en nu hij merkt geen plan te hebben om een grote ronde te kunnen winnen loopt hij weg.

Een winnaar heeft een plan, een verliezen een excuus.
23 juli 2016 17:45
Laten we hopen dat Froome nog vele jaren in top conditie blijft, wat een heerlijk idee dat deze publiciteits geile mafketel een aantal jaren niet de mooiste sport van de wereld verziekt.
23 juli 2016 17:54
@Tom Noah Ach dat doet team Robot Sky dan wel
23 juli 2016 18:12
Vind het wel jammer dat die weggaat, hij bracht toch wel leven in de brouwerij. En of hij deze tour had kunnen winnen als AC niet was gevallen zullen we nooit weten helaas.
23 juli 2016 18:14
Wat een kritiek hier op die man. We mogen zo'n tinkoff dankbaar zijn. Je moet wel gek zijn om zoveel centen in de wielersport te stoppen. En dan verwijt iemand die teamnl heet hem een gebrek aan winnaarsmentaliteit hahahahaha
23 juli 2016 18:30
Ik hoop dat het een korte vakantie wordt, en dan gauw terug het wielrennen weer in. Goede vakantie !
23 juli 2016 18:30
Ja zo is het
23 juli 2016 18:34
@Culanmo
De Vuelta en Giro heeft hij al gewonnen met Contador. Daarbij kan het wel, de Tour winnen, maar kost het te veel geld of geluk om Sky te verslaan. Ik denk dat hij wacht op hervormingen, bijvoorbeeld kleinere teams waardoor de controle van 1 team minder zal zijn.
23 juli 2016 18:45
Boehoe+1
Tinkov afzeiken slaat echt nergens op. Koester deze man, hij heeft een hoop mensen aan de bak geholpen. En zijn doel op korte termijn halen, kan alleen met Froome. Dus wachten tot Froome op is, vind ik slim.
23 juli 2016 19:04
Ik snap de kritiek ook niet. Ok, iemand kan je persoonlijk minder liggen. Maar je kan toch niet ontkennen dat het een kleurrijk persoon is, die leven in de wat ouderwetse wielerwereld brengt.

Denk ook dat het wielrennen dit nodig heeft. Mannen met een mening, veel geld EN liefde voor de sport.

En kijk eens wat die ploeg allemaal voor prijzen heeft behaald. Ook daar was team Tinkoff een enorme verrijking van het peleton.

Het is super jammer dat die stopt. Sterker nog, ik vind het een groot verlies voor deze mooie sport.

Ben benieuwd naar zijn volgende wieler project.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.