Tom Boonen: “Ik zal er staan in de openingskoersen”
maandag 24 februari 2014 om 10:06

Tom Boonen: “Ik zal er staan in de openingskoersen”

Komend weekend staan met Omloop Het Nieuwsblad en Kuurne-Brussel-Kuurne de eerste serieuze afspraken van dit wielerseizoen op het programma. Voor het Belgisch openingsweekend reed Tom Boonen zich warm in Argentinië, Qatar en Oman. De Belg kijkt met veel vertrouwen uit naar de eerste koersen in eigen land. “Ik voel me sterk en zal er staan.”

In de Ronde van Qatar wist Boonen tweemaal een dagsucces te boeken. In Oman zat de Belg ook een paar keer dicht bij een ritzege, maar zonder succes. “In Qatar koersten we met het mes tussen de tanden, alert en supergeconcentreerd. Daar heb ik vijf dagen het beste van mezelf gegeven en heb ik de wedstrijd met een goed gevoel verlaten. Een extra overwinning in Oman was mooi geweest, maar was niet echt nodig om te weten dat ik goed bezig ben.” Aldus Boonen in verschillende Belgische media.

De renner van OmegaPharma-Quick Step kijkt met veel vertrouwen uit naar de komende wedstrijden. “Ik voel me sterk en zal er staan in de Belgische openingskoersen. Ik kom er met een gerust gemoed aan de start. Maar of ik zo goed ben als twee jaar geleden, daarvoor is het nog even wachten. Want de bedoeling is dat er straks qua vormpeil nog een paar procentjes bij komen. Als ik nu al in topvorm zou zijn, had ik een probleem. Dat rek je niet tot Parijs-Roubaix. En dat blijft tenslotte toch de bedoeling.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.