Tom Danielson betrapt op testosteron
maandag 3 augustus 2015 om 08:38

Tom Danielson betrapt op testosteron

Tom Danielson is betrapt op het gebruik van synthetische testosteron. De renner van Cannondale-Garmin heeft het nieuws zelf bekendgemaakt via Twitter. In een relaas op het sociale medium schrijft hij verrast te zijn door de positieve test en ontkent hij dopinggebruik.

“Vanavond is een van mijn slechtste avonden uit mijn leven”, begint de 37-jarige renner de stroom aan tweets. “Ik voel me ontzettend gekwetst, gefrustreerd en boos. Ik snap niet hoe of waarom dit gebeurd is en ik kan niet accepteren dat het waar is. Ik zal nooit of te nimmer een middel als dit nemen. Zeker niet na wat ik de afgelopen jaren heb meegemaakt.”

Danielson ontving het testresultaat aan de vooravond van de Ronde van Utah. De winnaar van de afgelopen twee edities zal in afwachting van de contra-expertise zijn overwinning niet verdedigen. Samen met zijn ploeg laat hij weten er alles aan te doen om te achterhalen hoe het middel op 9 juli in zijn lichaam is gekomen.

Eerdere schorsing
Het is niet de eerste keer dat de Amerikaan in verband wordt gebracht met doping. In 2012 accepteerde hij een schorsing van een half jaar nadat hij het gebruik van bloeddoping in de periode 2005 en 2007 had toegegeven.

RIDE Magazine
68 Reacties
Sorteer op:
3 augustus 2015 08:40
Oei, hoe zou dit komen? Hij komt op mij altijd vrij geloofwaardig over... Jammer, maar even afwachten hoe dit zich afwikkelt.
3 augustus 2015 08:42
Hoe kan hij nu geloofwaardig overkomen, hij al een keer doping toegegeven.
3 augustus 2015 08:43
Is in 2006 ook al eens betrapt geweest. Hoop dat hij noet weer zo dom is.
3 augustus 2015 08:45
Ontkennen is op dit moment niet de beste optie tom.
3 augustus 2015 08:46
Tomtesterom
3 augustus 2015 08:49
Tom was zich lekker aan het "voorbereiden" op de Tour of Utah.
3 augustus 2015 08:49
Ik ontken, jij ontkent, hij ontkent. Met een t dus
3 augustus 2015 08:51
Ach wat zielig voor hem. Hij is vast gedwongen door die grote boze Armstrong. Of nee erger nog, hij is door Lance verslaafd geraakt! Maximaal een half jaar schorsing zou ik zeggen.
3 augustus 2015 08:56
Het vermaledijde van de wielersport is, dat je met geen mogelijkheid het soort uitspraken van Tommy D op echtheid kunt beoordelen. De verbazing van de grootste dopeurs vertoont immers grote gelijkenissen: "ik snap niet, ik heb niet, ik weet niet", enzovoorts.

Synthetische testosteron. Zijn hier nog deskundigen die weten waar dat in zou kunnen zitten, buiten willekeurige vervuiling van willekeurige producten?
3 augustus 2015 09:01
Hoeveel picokilo gaat het om?

Zal wel een tripje naar Mexico/China zijn geweest. Of Texas, dat ligt toch vrij dicht tegen Mexico aan.
3 augustus 2015 09:14
Danielson, de man waarover Mart Smeets ooit zei: Let op die Danielson, dat gaat een hele grote worden, let op mijn woorden.
En Mart had het weer van zijn goede vriend Lance Armstrong gehoord...
3 augustus 2015 09:17
Van Tom Danielson zou ik het ook echt niet verwachten.

@xistnc
In verschillende dingen, in de VS wordt het ook vaak gegeven aan mannen met ouderdomskwaaltjes en er zijn injecties, pillen en pleisters van beschikbaar. Volgens mij was er ook een aflevering van House waar iemand een testosterongel gebruikte en daarmee zijn kinderen een dosis testosteron gaf? Ik weet niet hoe realistisch dat is, maar het is wel iets waar ik me zorgen over maak (Amateursporter en mijn vriend gebruikt testosteron voor medische redenen...)
3 augustus 2015 09:24
the clean team
3 augustus 2015 09:26
Jammer om te horen, ben benieuwd hoe dit afloopt. Elke is er eentje teveel, en wat betreft je kan beter niet ontkennen: waarom? als hij oprecht nergens vanaf weet dan is het een logische reactie. Vaag blijven is ook schuldig en bevestigen is ook schuldig bij het gros van de mensen. Dus daar maakt het niks uit.

Hopelijk is het te traceren of een meet fout
3 augustus 2015 09:26
Misschien houdt Tom wel zoveel van wielrennen dat ie weer wat nam uit angst zijn contract te verliezen wegens matige prestaties.
3 augustus 2015 09:31
PFF de helft van de leden zit hier gewoon Danielson te verdedigen, omdat het volgens hun zo een sympantieke gast is.
3 augustus 2015 09:32
BTW, is dit de eerste keer dat iemand van Garmin wordt betrapt op verboden middelen? Heb het gevoel van wel namelijk.
3 augustus 2015 09:33
Wat een prutnieuws is dit.

Hoe prestatiebevorderend is testosteron bij 37-jarigen? Ik dacht dat ze dat vooral jong gebruikten voor een goede ontwikkeling.
3 augustus 2015 09:36
@ Kirsipuu + 1 haha
3 augustus 2015 09:41
dat er nog steeds van di ezels zijn.nooit weer laten rijden is mijn mening.
3 augustus 2015 09:42
Huh? Angelsaksen gebruiken toch geen doping meer?
3 augustus 2015 09:42
De bizarre claims uit het usada rapport, dat de schone Amerikaanse wielersport, door de Europese invloeden (en dan met name Armstrong die de Europese dopingmoraal overnam), besmet is geraakt, wordt met de tijd lachwekkender. Misschien zijn renners als Zabriskie, Hincapie, Leipheimer en dus ook Danielson gewoon hetzelfde als iedere sporter wereldwijd: in de spagaat zitten tussen eerlijk de sport bedrijven, of proberen wat voordeeltjes te behalen daar waar het voor het gevoel van de sporter geoorloofd is. In ieder geval kunnen we zonder twijfel zeggen dat deze nieuwe positieve test niets meer met Armstrong te maken heeft.

"Synthetische testosteron. Zijn hier nog deskundigen die weten waar dat in zou kunnen zitten, buiten willekeurige vervuiling van willekeurige producten"?

Komt eigenlijk alleen maar als vervuiling voor in legale testosteronverhogende supplementen. Bewuste vervuiling van de fabrikant dan. Er zijn jaren terug wel eens producten door de FDA uit de handel genomen omdat gebruikers positief testen op boldenone of nandrolon. Aangezien er supplementen zijn met een 100% dopingvrij claim (iedere batch getest in het lab) zou het gebruik van een vervuild supplement (dus zonder dopingvrij claim) nog steeds slordig zijn.
3 augustus 2015 09:44
Mr. Vaughters, kom er maar in! Een positieve test en je zou de boel opdoeken... toch??
3 augustus 2015 09:44
Die jongen heeft net als een aantal andere renners zelf het boetekleed aangetrokken een aantal jaar geleden en bekent epo te hebben gebruikt met als doel armstrong te pakken en de vuile was van vroeger buiten te hangen.

Ik kan me niet voorstellen dat hij dit heeft gedaan. Alleen al omdat het makkelijk te vinden is. Geloof niet dat hij zo dom is.
3 augustus 2015 09:51
Dat kunnen ze toch niet menen in dat Usada-rapport? Als ik alleen al denk aan Alexi Grewal en de rest van de amerikanen tijdens de olympische spelen in 1984... dan riekt het al.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.