Tom Dumoulin: “Kan met die hand nog altijd niet echt knijpen”
maandag 8 augustus 2016 om 12:53

Tom Dumoulin: “Kan met die hand nog altijd niet echt knijpen”

Tom Dumoulin is van plan de Olympische tijdrit te rijden met pijnstillers. De Limburger hoopt daarmee de pijn van zijn gebroken pols te verlichten.

“De doktoren hebben inderdaad heel veel vertrouwen, maar ik maak me wel zorgen”, zegt Dumoulin tegen De Telegraaf. “Ik heb de laatste dagen wel geen pijn, maar ik kan met die hand nog altijd niet echt knijpen. Met iedere beweging die ik maak probeer ik mijn pols te ontlasten. Ik heb mijn fiets nog niet in de afdaling gesmeten of volle bak geremd in bochten. Dat zorgt voor twijfels.”

Lees alles over de Olympische tijdrit in onze uitgebreide voorbeschouwing.

Rio 2016: Voorbeschouwing tijdrit mannen

RIDE Magazine
43 Reacties
Sorteer op:
8 augustus 2016 15:03
@Pngdo: +1. Het geleuter van Dumoulin neem ik niet meer serieus.
Als hij die tijdrit tot het absolute doel had gemaakt, door de bijbehorende keuzes te maken, dan had ie een goede kans gehad, nu is het hopen op in ieder geval iets.
Overigens ben ik blij met wat ie de afgelopen 11 maanden allemaal heeft laten zien, had het niet willen missen, maar met duidelijke keuzes maken en helder communiceren heeft het niks te maken.
Afwachten twee daagjes maar.
8 augustus 2016 15:39
Man man. Vroeger hadden we de lies van Robben.

Tegenwoordig de pols van Dumoulin. Bijna een nationale discussie
8 augustus 2016 16:35
Wat Tom nodig heeft zijn schijfremmen - veel minder hard knijpen voor veel meer remkracht en controle, vooral in de regen. Zal wel niet mogen van de UCI, in het kader van de veiligheid...

Ik hoor verder geen geleuter van Tom, maar wel van WFers die alles voor- en achteraf met grote stelligheid beter weten.
8 augustus 2016 16:42
Tamadol staat "nog" niet op de dopinglijst.
En het geeft je ook nog een mentale boost.
:p
8 augustus 2016 16:51
Stiekem heb ik toch noch ergens de hoop en het idee dat dit een ideale tool is om de druk bij jezelf weg te nemen. Van topfavoriet naar underdog. We gaan het zien.
8 augustus 2016 16:59
Tom zou niet voor minder dan goud gaan. Wat gaat er in hem om??? Nog nooit zoveel getwijfel gehoord en dat moet heel veel energie kosten...Al die media er ook boven op. Zijn concurrenten zien dit graag denk ik. Ik zie hem zelfs nog beslissen niet eens te starten. Kan zich onsterfelijk maken maar logica zegt dat er niets goeds uit kan komen.
8 augustus 2016 17:59
De tour relaxed uit fietsen doet hij nooit meer. Of doortrappen of eruit.

Vind het heren wielrennen erg amateuristisch over komen.
Hierbij speelt Tom de absolute hoofdrol. Hopelijk zit er nog een oscar in. Of misschien nog een zinloze criterium in Brazilië rijden.
Over het onherkenbare tenue gaan we niet zeuren toch ? Ik herkende gisteren alle vier de vrouwen.
Als Dumoulin dezelfde rol had gespeeld als Van Dijk, en Poels de rol van Vos, had Mollema een medaille kunnen pakken.
8 augustus 2016 18:19
@Rondo: en als Kruijswijk de rol van Van Vleuten had gespeeld, was het plaatje perfect geweest....
8 augustus 2016 18:22
Moet toch wat op te vinden zijn, mtb remhendels kosten al een pak minder kracht en schakelen desnoods op de buis, nog 2 dagen voor plan b.
8 augustus 2016 18:42
In de gegeven omstandigheden durf ik er toch mijn geld niet op verwedden. Eerder voor mannen als Ion Izagirre,Kiryenka of Roglic nu.
8 augustus 2016 19:17
Heel onverstandig om met pijnstillers op topniveau te willen sporten! En gevaarlijk. Al die hartstilstanden bij voetbal komt omdat die spelers met pijnstillers het veld op gingen! Niet doen dus Tom! Kom maar naar huid het wordt niks!
8 augustus 2016 19:43
Slim Tom, verstoppertje spelen. Leg de druk maar bij anderen.
8 augustus 2016 19:50
@tripod
Waar is een medische staf voor, pijnstillers bij hartslag van 190/200?
8 augustus 2016 20:26
@Redactie
Ik wordt langzamerhand een beetje moe van de berichtgeving over de pols van Dumoulin.
8 augustus 2016 20:44
Jullie knijpen hem in ieder geval flink, dat is duidelijk.
8 augustus 2016 21:29
Tijdens en na de tijdrit hoeven we niet in onze wangen te knijpen - winst wordt het m niet, vrees ik. Hoe kan een gemankeerde Dumoulin nu een Fabian in topvorm verslaan? Een olympisch diploma voor Tom zou al knap zijn - hopelijk niet voor spek en bonen.
8 augustus 2016 21:51
Sinds wanneer is sporten met pijnstillers levensgevaarlijk? Dan leggen ze iedere wedstrijd hun leven op het spel want ze doen niks anders dan met pijnstillers rijden. Het is uiteraard niet gezond maar kan prima.
8 augustus 2016 22:09
@reflex
Dat het eerder prestatie verminderend werkt lijkt niet onlogisch bij inspanning op 90/95% in die hitte, kans op maagproblemen ook danig aanwezig, dus like tripod, niet doen en pijn verbijten wat misschien ook wordt onderdrukt door de adrenaline, flink inrijden misschien zonder belasting op de pols, op 80% wordt ie 20e, op 100 eerste.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.