Tom Dumoulin mist Wilco Kelderman: “Hij is redelijk onvervangbaar”
foto: Sirotti
woensdag 4 juli 2018 om 14:52

Tom Dumoulin mist Wilco Kelderman: “Hij is redelijk onvervangbaar”

Tom Dumoulin noemt het wegvallen van Wilco Kelderman uit de Tourselectie van Sunweb ‘een groot gemis’. “Wilco is redelijk onvervangbaar”, zegt de kopman van de ploeg in een interview met de NOS.

“Hij baalt er zelf natuurlijk het meeste van, maar wij ook”, zegt Dumoulin. “Hij was in de ploegentijdrit één van de drijvende krachten geweest en zeker in de bergen. Wilco is redelijk onvervangbaar.”

Kelderman moet de Tour de France missen omdat hij niet tijdig is hersteld van zijn val op het NK Wielrennen. Onderzoek in het ziekenhuis wees uit dat een plaats op zijn rechtersleutelbeen is gebogen en dat zorgt voor veel pijn en verminderde functionaliteit van zijn schouder. Sunweb wees Laurens ten Dam aan als zijn vervanger.

“Met Laurens ten Dam hebben we er nu een prima klimmer bij. Maar Wilco zou bergop altijd tot en met de slotfase voorin hebben meegereden. Dat is niet te vervangen”, gaat Dumoulin verder, die eraan toevoegde dat Kelderman achter de hand zou worden gehouden als zou blijken dat zijn combinatie Giro-Tour toch iets te veel van het goede zou blijken. “Plan B valt nu weg, maar we moeten het er nu mee doen.”

RIDE Magazine
14 Reacties
Sorteer op:
4 juli 2018 14:56
'Een beetje een puinhoop', 'redelijk onvervangbaar'. Deze man begint Cruijffiaanse trekjes te vertonen. Zou me niets verbazen dat hij het geel aantrekt 'om ervan te leren'.
4 juli 2018 15:04
Het is ook ech een aderlating voor de ploeg.
4 juli 2018 15:16
Het is zaak om er een meesterknecht in de bergen bij te halen. Kelderman valt te vaak en het is moeilijk om daar echt op te bouwen en Oomen en Ten Dam kunnen niet alles gaan rijden. Er is nu geen plan B. Volgens mij is plan A al benauwd.
4 juli 2018 15:17
Wat een heerlijke vent is het toch. Die gaat zeker weer knallen. Ik hoop op een nette eindklassering rond plek 7, met een dagoverwinning in de tijdrit!
4 juli 2018 15:18
@Grootverzet

Zeker waar, er móeten een aantal klimmers aangetrokken worden voor volgend seizoen. Maar ja, wie zijn vrij en beschikbaar? Als ik bijvoorbeeld een Gesink zou zijn, zou ik het allang geweten hebben.
4 juli 2018 15:20
Een TJ van Garderen zou wel te duur zijn als goeie backup.
4 juli 2018 15:24
Liever een dagoverwinning in de bergen in week 2 dan in de tijdrit. Weer eentje met heel veel regen of zo of Froome uit het wiel rijden op zo'n 50 meter voor de finish.... Eind week 3 gaat Tom instorten denk ik (is ook normaal na de Giro). Hopen dat Kruijswijk er dan nog redelijk voor staat... heb er zin in!!!!!
4 juli 2018 15:46
@TrEb
Van Garderen is behoorlijk wisselvallig, dan kun je denk ik beter iemand met een lager, maar constanter niveau erbij hebben.
4 juli 2018 15:54
Ik vind het grappig dat op wielerflits al maanden wordt geroepen om meer klimmers terwijl Dumoulin het op het eerste gezicht allemaal prima lijkt te vinden. Er rijdt overigens best wel wat talent rond bij de ploeg dus wie weet wat de toekomst brengt.
4 juli 2018 16:01
Interessant dat Kelderman toch stiekem plan B was. Het hele seizoen werd gezegd dat Kelderman in de Vuelta klassement wilde rijden.
4 juli 2018 16:24
Geef die Australiërs nog 1 of 2 jaar...maar wat versterking bergop zou desondanks wenselijk zijn inderdaad
4 juli 2018 16:40
Ik kan niet in de portemonnee van Sunweb kijken, maar het lijkt me sowieso geen ploeg die regelmatig oudere renners op hun retour (b.v. van Garderen, Mollema) haalt, tenzij ze relatief goedkoop zijn en goed passen (ten Dam?). 'Zuidelijke types' halen ze ook niet, voor erkende grote talenten hebben het geld niet, net als voor goede subtoppers die nu op hun top zijn. (Te) jong talent voor nu hebben ze ook, dus waar zouden jullie aan denken als haalbare en relevante versterkingen?
4 juli 2018 16:43
Tom gaat top vijf rijden of uitvallen. Hij is gewoon te goed voor minder.
4 juli 2018 16:58
@ Jean Dumas, helemaal eens !

Welke knecht is er beschikbaar voor Sunweb en past binnen het systeem, kan een oude rot ala Nieve of Kreuzinger rijden voor Sunweb?

Tom heeft naast Oomen en Kelderman mensen ala Tendam nodig die er direct staan en geen mensen zoals Kamna, Hamilton die er nog moeten komen.. Ik zeg Polanc, Igor Anton of Kreuzinger binnen slepen

Om te reageren moet je ingelogd zijn.