Tom Dumoulin moet hoogtestage enkele dagen uitstellen
foto: Cor Vos
dinsdag 18 juni 2019 om 14:11

Tom Dumoulin moet hoogtestage enkele dagen uitstellen

Het zal nog enkele dagen duren vooraleer Tom Dumoulin op hoogtestage gaat naar de Franse Alpen. De ronderenner heeft samen met zijn ploeg Team Sunweb besloten om zijn knie nog wat extra dagen rust te gunnen. Maandag liet de Duitse WorldTour-formatie nog weten dat Dumoulin klaar was om op trainingskamp te gaan.

Maandag kwam Team Sunweb met het opbeurende nieuws dat Dumoulin met succes een kleine operatie aan zijn knie heeft ondergaan. Hierbij werd een stukje gravel verwijderd wat voor een lichte irritatie zorgde. “Hij kan nu zijn voorbereidingen voortzetten”, aldus ploegarts Camiel Aldershof.

Het plan was om vervolgens op hoogtestage te gaan naar La Plagne, maar nu is toch besloten om de trip met enkele dagen uit te stellen. De Limburger zal dus eerst een paar dagen uitrusten, om vervolgens alsnog naar de Alpen te trekken voor een laatste hoogtestage richting de Tour de France.

Op weg naar Frankrijk: “Hij draaide de auto om”
Dumoulin was al op weg naar Frankrijk, toen hij zich alsnog bedacht. “Hij heeft me gisteren (maandag, red.) twee keer gebeld onderweg”, zo vertelt zijn persoonlijke trainer Hendrik Werner aan de NOS. “Hij stelde zichzelf de vraag: ben ik er eigenlijk wel aan toe? Vervolgens draaide hij de auto om.”

Werner begrijpt dat Dumoulin op dit moment met twijfels zit. “Hij heeft veel ups en downs gehad. Het heeft meer met hem gedaan dan we aanvankelijk dachten.” De grote vraag is of zijn poulain de Tour überhaupt wel gaat halen. “Tom heeft al veel tegenslagen gekend, en hij heeft heel vaak een antwoord gevonden. Dat houd ik in mijn achterhoofd.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.