Tom Dumoulin: “Moet mijn niveau nog iets verbeteren”
foto: Cor Vos
dinsdag 19 maart 2019 om 19:03

Tom Dumoulin: “Moet mijn niveau nog iets verbeteren”

Tom Dumoulin had ongetwijfeld gehoopt op winst in de slottijdrit van Tirreno-Adriatico, maar de kopman van Team Sunweb moest uiteindelijk genoegen nemen met de zevende plaats. “Het was niet super, maar ook niet slecht”, zo vertelt Dumoulin, die als vierde eindigt in het eindklassement.

Dumoulin beseft dat hij zijn vorm nog wat moet opkrikken voor de Giro d’Italia, zijn eerste hoofddoel van het seizoen. “Ik moet mijn niveau nog iets verbeteren. Maar ik zit dicht tegen mijn topvorm aan. Er is nog tijd tot de Giro”, aldus de Limburger, die zaterdag zal starten in Milaan-San Remo.

Sam Oomen is blij met de jongerentrui – foto: Cor Vos

Oomen pakt jongerentrui 
Team Sunweb mocht na afloop van de tijdrit toch nog het podium op, aangezien Sam Oomen de jongerentrui won. De 23-jarige klimmer wist directe concurrent Tiesj Benoot af te houden. “Ik voelde me vandaag niet eens zo goed”, aldus Oomen. “Het werd daardoor echt een uitdaging, maar ik ben blij dat ik het gehaald heb.”

De Brabander vindt zichzelf na één week terug op plaats negen, op ruim drie minuten van winnaar Primož Roglič. “Ik ben blij met de jongerentrui. Ik zie het als een beloning voor mijn harde werk. Maar het is ook mooi dat Tom hier als vierde eindigt. Het was een positieve week.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.