Tom Dumoulin neemt deel aan Hammer Series in Limburg
foto: Hammer Series/Procyclingshots
maandag 21 mei 2018 om 10:55

Tom Dumoulin neemt deel aan Hammer Series in Limburg

De organisatie van de Hammer Series Limburg heeft de deelname van Tom Dumoulin bevestigd. De renner van Sunweb rijdt momenteel nog in de Giro d’Italia, maar zal op 1 juni aan de start verschijnen in ‘zijn’ Limburg. In totaal zijn er twaalf WorldTour-ploegen en vier ProContinentale formaties die deelnemen aan de tweede reeks van de Hammer Series. De eerste reeks van de Hammer Series vindt plaats van 25 tot en met 27 mei in het Noorse Stavanger.

Dumoulin krijgt bij Sunweb onder meer Louis Vervaeke, Sam Oomen, Edward Theuns en Max Walscheid met zich mee. Andere bevestigde namen zijn onder meer die van Tim Wellens (Lotto Soudal), Greg Van Avermaet, Richie Porte, Simon Gerrans (BMC), Sonny Colbrelli (Bahrain Merida), Caleb Ewan (Mitchelton-Scott), Yves Lampaert (Quick Step-Floors), Robert Gesink, Danny van Poppel (LottoNL-Jumbo) en John Degenkolb (Trek-Segafredo).

Hammer Series
Op initiatief van Velon is vorig jaar in Limburg een nieuwe serie wedstrijden geïntroduceerd, waarin enkele spannende ingrediënten uit het baanwielrennen gekopieerd zijn naar de weg. Het driedaagse evenement bestaat uit een klim- en sprintwedstrijd en een ploegenachtervolging. De beste ploeg wint het eindklassement. Vorig jaar ging de eindzege naar Sky, waar Danny van Poppel toen een belangrijke rol speelde in het binnenslepen van de eindzege.

Op 1 juni wordt begonnen met de klimwedstrijd in Vaals, waarna op 2 juni de sprintwedstrijd plaatsvindt op het Tom Dumoulin Bike Park in Sittard-Geleen. In dezelfde gemeente is op 3 juni de allesbeslissende ploegenachtervolging.

RIDE Magazine
10 Reacties
Sorteer op:
21 mei 2018 10:59
Is deelname Tom aan deze doldrieste event op die data wijs kort na de Giro met het oog op Tourvoorbereiding ?
21 mei 2018 11:11
Zoals we vorig jaar hebben kunnen zien niet.
21 mei 2018 11:14
Als hij de TDF wil rijden na zo een vermoeiende Giro, dan kan hij beter rusten. Trouwens ik vind die Hammer wedstrijden maar niks. Er zijn al wedstrijden genoeg en uiteindelijk draait het hierbij alleen maar om geldgewin van de aangesloten WT-ploegen.
21 mei 2018 11:46
Misschien zegt dit ook wel dat er geen tour voor Tom komt dit jaar
21 mei 2018 12:11
Toch weer de Vuelta ?
21 mei 2018 12:31
kan goed zijn dat hij alleen de ploegentijdrit mee doet. ff de benen prikkelen na een weekje rust
21 mei 2018 12:38
@guyremgabdel geldgewin?? de ploegen zijn volledig afhankelijk van sponsoring, dat zij zoeken naar alternatieve manieren om geld te vinden waarbij die afhankelijkheid minder wordt is alleen maar een goede zaak... het is voor de meeste ploegen leven in onzekerheid omdat een sponsor elk moment de geldkraan kan dichtdraaien. Het is geen voetbal waar ploegen miljoenen binnenhalen met transfers, tv gelden, merchandising, kaartverkoop en sponsoring. Natuurlijk kan je het evenement niets vinden, maar niet om die reden.
21 mei 2018 15:12
Start geld cashen
21 mei 2018 15:29
Ik lees, dat Gesink met Van Poppel voor TLJ mee gaan doen. Betekent dat Robert Gesink dan ook geen TdF gaat rijden.
21 mei 2018 15:52
Vorigjaar reed Dumoulin ook mee, maar reed hij maar een dag (klimkoers). Dat zal hij dit jaar ook wel doen lijkt me.

Weet iemand iets over veranderingen t.o.v. vorig jaar? Toen was vooral de ploegenachtervolging toch wel een grote bende met samenrijdende en doorelkaarrijdende ploegen.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.