Tom Dumoulin start met eigen wielerbeleving: Tour de Dumoulin

Tom Dumoulin start met eigen wielerbeleving: Tour de Dumoulin

foto: Sirotti

dinsdag 9 oktober 2018 om 15:39

Tom Dumoulin komt met een eigen ‘wielerbeleving’ om de jeugd enthousiast te maken voor de fiets. Dit heeft de Nederlander bekendgemaakt op een speciaal belegde persconferentie.

De Tour de Dumoulin, zoals het wielerevenement gaat heten, zal gehouden worden in en rond Maastricht op de zondag na het WK wielrennen.

Dumoulin hoopt met het evenement de wielersport te stimuleren. “Er is een enorm verschil in de populariteit van het wielrennen en het aantal jeugdige renners dat actief fietst”, zo laat hij weten aan De Limburger. “Er zijn maar weinig jonge renners die actief fietsen, en dat is gek. Nederlandse én Limburgse renners doen het namelijk erg goed.”

Overigens is het evenement niet alleen voor jongeren. “Het is voor jong en oud. Ik hoop vooral de wielerbeleving in Maastricht en Limburg te stimuleren.”

Dit artikel delen:

16 Reacties

Stenalic 9 oktober 2018 om 15:50

edit wf: waarvan akte. svp ontopic

Microotje 9 oktober 2018 om 15:53

Deze speciale persconferentie heeft de geruchten op verschillende sites laten doen opwaaien dat hij richting CCC zou gaan. Hahaha. Grappig hoe geruchten soms de wereld in worden geslingerd.

Leuk dat Tom zich hiervoor inzet.

Simon1 9 oktober 2018 om 16:07

ja mooi

TykkeThor 9 oktober 2018 om 15:54

Had Tour du Moulin leuker gevonden.

marehoek 9 oktober 2018 om 15:56

Gelukkig is mijn vermoeden ongegrond gebleken en daar ben ik blij om.
L1 heeft me gisteren toch te pakken gehad , om eerlijk te zeggen wie had aan deze inhoud van zijn persconferentie gedacht.

ChefSpijker 9 oktober 2018 om 22:21

Niet aan deze exacte inhoud wellicht, maar wel dat het iets kleins zou zijn. Anders hadden grotere media dan L1 het ook wel vermeld.

Romāns Vainšteins 9 oktober 2018 om 15:57

Tja, als je ergens veel wielrenners tegenkomt is het wel op die postzegel (overigens veelal hartstikke leuke) heuvels daaro. Je moet al naar de voerstreek / Hautes Fagnes toe om ze in grote getale te kunnen ontlopen. Volgens mij fietst men meer dan ooit.

Baik-Baik 9 oktober 2018 om 16:01

MAMILs wel ja. Maar de jeugd?

Ook in mijn omgeving (kustroute) zie ik weinig jeugdrenners.

stoempen op de pedalen 9 oktober 2018 om 16:35

Wielerbeleving is er al erg veel in zuid Limburg . Het grote struikelblok voor jeugd om te gaan fietsen is de hoge instapkosten van de sport, denk ik. Als je 12jarige zoon misschien fietsen leuk vindt ga je geen nieuwe fiets en alles erbij kopen voor 1000€+ terwijl week erna toch voetballen leuker is.

Mathieu Moller 9 oktober 2018 om 16:51

En het voordeel van voetballen is dat de meeste kinderen toch wel geschikte schoenen of een bal hebben en je die anders voor een paar tientjes wel kunt regelen.

Jacco van Stierop 9 oktober 2018 om 17:19

Weet niet of de zorgen zo terecht zijn. Mountainbiken en BMX’en is toch veel leuker voor de jeugd tot 15 jaar dan suffig rondjes fietsen op asfalt. Wielrennen is geen technisch-motorische sport dus geen probleem om er in of na je puberteit mee te beginnen. Verder prima initiatief van Dumoulin maar de wielerbeleving rond Maastricht is al relatief groot. Zou Veendam, Deventer of Middelburg niet meer voor hand liggen?

Lennimator 9 oktober 2018 om 18:36

In Salland kan je prachtig fietsen!

evos01 9 oktober 2018 om 18:40

SUPER!!! WK 2019?Woon in Maastricht dus ik kom zeker kijken.

Frodo 9 oktober 2018 om 18:42

Grootheidswaanzin die is de weg kwijt

Explorer 9 oktober 2018 om 18:47

Limburgse kinderen/ volwassenen zijn prima te paaien voor dit evenement. Maar hoe gaat dat doen met kinderen uit de rest van het land?
Vervoer naar limboland is al ellende lang, laat staan de kosten voor een renfiets en toebehoren.

Ik zie liever een goede organisatie door het land heen met tom als boegbeeld, laat verschillende grote steden tochten uitzetten waar tom of zijn naaate profs tips en tricks uitdelen op soort open dagen.
Voetbalverenigingen hebben vaste honken. Ik denk dat het ookin het wielrennen moet kunnen.

Mwielerfan 9 oktober 2018 om 20:28

Ouders zijn niet gek. Wie kijkt er nou naar een wielerwedstrijd en stuurt daarna zn kinderen naar de koers?
Vet gevaarlijk en vaak veel te ver rijden bovendien.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Wielernieuws

Materiaalzone

Populair