‘Tom Dumoulin zou weg willen bij Team Sunweb’
foto: Team Sunweb
zaterdag 29 juni 2019 om 11:34

‘Tom Dumoulin zou weg willen bij Team Sunweb’

Tom Dumoulin zou zinspelen op een vertrek bij Team Sunweb. Dat gerucht wordt gebracht door het Italiaanse TuttoBiciWeb. Dumoulin kon dit seizoen al een streep zetten door zijn twee hoofddoelen: de Giro d’Italia en Tour de France.

Een deel van de onvrede zou voortkomen uit de soap die ontstond na zijn valpartij in de Giro, waar Dumoulin hard viel op zijn knie en moest opgeven. Na een lang herstel bleven lang twijfels over de knie, die nog steeds bleek te irriteren. Uiteindelijk werd na een opgave in de Dauphiné besloten de knie te opereren, waarbij een stuk gravel verwijderd werd.

Niet lang daarna werd de knoop doorgehakt om niet naar de Tour de France te gaan. “Eigenlijk heb ik niet de tijd genomen alles te verwerken. Zonder na te denken heb ik er alles aan gedaan om naar de Tour te gaan”, zei Dumoulin daarover.

Volgens de geruchten is door deze situatie iets gebroken tussen Dumoulin en de ploeg. De winnaar van de Giro 2017 heeft bij Team Sunweb een contract tot eind 2021. In 2012 debuteerde Dumoulin voor het team van manager Iwan Spekenbrink.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.