Tom Pidcock knalt in slotronde shortrace Nove Mesto naar de zege
foto: Cor Vos (archief)
JulianDubbeld
vrijdag 12 mei 2023 om 19:11

Tom Pidcock knalt in slotronde shortrace Nove Mesto naar de zege

Tom Pidcock heeft de shortrace in het Tsjechische Nové Město gewonnen. De Brit van INEOS Grenadiers knalde in de slotronde naar de zege, nadat hij in de rondes daarvoor weinig van zichzelf had laten zien.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Pidcock had in de eerste rondes moeite met positioneren. Zo kwam hij halverwege pas als 29ste door, en lag hij ook op twee rondes van de meet nog 22ste.

Omdat de groep, ondanks aanvallen van de gretige Matthias Flückiger en Luca Schwarzbauer, bij elkaar bleef, vormde dat geen probleem voor de Brit, die in de laatste ronde wel ineens vooraan zat toen Schwarzbauer nog maar eens een keer demarreerde.

De andere man-in-vorm, Samuel Gaze, zat ook direct mee toen de Duitser voor de laatste keer ging. De Nieuw-Zeelander van Alpecin-Deceuninck leek het zelfs makkelijk te hebben, maar had uiteindelijk geen reactie op de explosieve eindspurt van Pidcock, die zo opnieuw de zege naar zich toe trok.

Wereldbeker mountainbike 2023
Short track mannen, flag-cz Nové Město
1. flag-gb Tom Pidcock
2. flag-nz Samuel Gaze
3. flag-de Luca Schwarzbauer
4. flag-ch Mathias Flückiger
5. flag-ch Nino Schurter
9. flag-be Jens Schuermans

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.