Tom Pidcock vloert Eli Iserbyt in modderig Namen
foto: PhotoPress.be
zondag 23 december 2018 om 12:17

Tom Pidcock vloert Eli Iserbyt in modderig Namen

Tom Pidcock of Eli Iserbyt? Dat was de vraag voorafgaand aan de belofteversie van de Wereldbekercross van Namen. Dit keer was het de Brit die aan het langste eind wist te trekken, mede door flink wat pech van Iserbyt. Die laatste eindigde nog wel als derde.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

De Europees kampioen kwam uiteindelijk – in modderige omstandigheden – solo over de meet. De Brit, gisteren nog vierde tussen de profs in de Waaslandcross, blijft op die manier leider in de wereldbeker. Eerder won hij al de manches in Tabor en Koksijde. In het Zwitserse Bern eindigde hij als vierde.

Iserbyt had lang uitzicht op de zege, maar de 21-jarige crosser van Marlux-Bingoal werd door meerdere lekke banden teruggeworpen. Hij wist zich nog wel op te werken naar plaats drie, maar de Britse vogel bleek al lang gevlogen. Het was de Italiaan Jakob Dorigoni die als tweede finishte.

Internationaal karakter
Opvallend: met twee Britten, twee Belgen, twee Fransen, één Italiaan, één Zwitser, één Spanjaard en één Nederlander kon de organisatie van de Citadelcross pronken met een zeer internationale top-10.

Wereldbeker veldrijden 2018-2019
Uitslag manche 4 junioren: flag-be Namen
1. flag-gb Tom Pidcock in 46m26s
2. flag-it Jakob Dorigoni op 42s
3. flag-be Eli Iserbyt op 45s
4. flag-fr Antoine Benoist op 1m03s
5. flag-fr Eddy Finé op 1m15s
6. flag-be Timo Kielich op 1m21s
7. flag-ch Loris Rouiller op 1m30s
8. flag-es Jofre Cullell Estape op 1m32s
9. flag-gb Ben Turner op 1m39s
10. flag-nl Ryan Kamp op 1m42s

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.