Toon Aerts wint op verjaardag: “Eindelijk een overwinning”
foto: Cor Vos
zaterdag 19 oktober 2019 om 17:46

Toon Aerts wint op verjaardag: “Eindelijk een overwinning”

Het duurde even voordat Belgisch kampioen Toon Aerts zijn eerste overwinning van het seizoen te pakken had, maar zaterdag was het in Boom eindelijk raak voor hem. “Ik kan vandaag eindelijk een overwinning pakken”, vertelt de winnaar tevreden in het flashinterview

“Het lijkt er misschien op dat ik nog niet op het niveau ben dat zou moeten”, gaat hij verder. “Maar ik doe altijd mee voor het podium, en als het even kan voor de overwinning. Vorige week deed ik goed mee tot de finale, maar was ik door pech de gehele week gefrustreerd.”

“Vervolgens waren het lange dagen wachten tot de volgende wedstrijd, maar vandaag kan ik dan eindelijk een overwinning pakken. Het is beter om de eerste wedstrijd wat steken te laten vallen door pech en dat ik voor de rest niks meer laat liggen, dan dat ik dit seizoen wat rond ga fietsen om in Middelkerke punten laat liggen”, vertelt Aert over de Superprestige.

Vanavond reist Aerts per vliegtuig af naar Bern, waar de volgende Wereldbekercross op het programma staat. “Ik verwacht morgen een heel zware cross. De cross is niet heel explosief en snel, dus ik verwacht niet in het nadeel te zijn, aangezien veel andere coureurs hier ook in Boom aan de start stonden. Alleen Eli Iserbyt heeft misschien een klein voordeel, aangezien hij het meeste heeft kunnen sparen”, sluit hij af.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.