Topdeelnemersveld voor Ambiancecross

Topdeelnemersveld voor Ambiancecross

©Ambiancecross/Wouter Toelen

vrijdag 22 november 2019 om 10:07

Zondag staat de wereldbekermanche veldrijden in Koksijde op het menu. Maar dat weerhoudt de toppers er duidelijk niet van om ook zaterdag in Wachtebeke aan te treden. Vooral bij de mannen staat de complete wereldtop aan de start. Bij de dames is het uitkijken naar een duel tussen de Europese – en de wereldkampioene.

“Bij de heren ben ik er echt in geslaagd de volledige wereldtop aan de start te brengen”, vertelt organisator Jurgen Mettepenningen in een persbericht. “Zo zijn onder meer wereldkampioen Mathieu Van Der Poel, Belgisch kampioen Toon Aerts, Eli Iserbyt, Tom Pidcock, Laurens Sweeck, Michael Vanthourenhout, Tim Merlier en Gianni Vermeersch gecontracteerd.”

Iserbyt: “Explosief rondje”
Mettepenningen verwacht een duel tussen Van der Poel en Iserbyt. “Dat zou best kunnen”, lacht Eli. “Het is een explosief parcours met het nodige bochtenwerk. Dat is iets wat me zeker ligt. Dus hoop ik in Wachtebeke op een nieuw duel met Mathieu. Vorig jaar – toen nog als belofte – miste ik op een haar na het podium. Ik moest het in de sprint voor de derde plaats nipt afleggen tegen Wout van Aert. Deze keer wil ik beter doen. Dat deze Ambiancecross georganiseerd wordt door mijn teammanager, zorgt uiteraard voor een nog grotere motivatie.”

Dat beseft Van der Poel. “Ik herinner me nog heel goed hoe ik er vorig jaar meteen de eerste editie won. Ik heb me daar ferm geamuseerd op een leuke en sfeervolle omloop. Ik weet dat sommigen er op gebrand zullen zijn om te scoren. Maar ondanks de stevige concurrentie start ik zelf ook met de ambitie om te winnen. Ik heb niet zomaar de Ambiancecross aan mijn programma toegevoegd”, aldus de wereldkampioen nog.

191 nieuwelingen en junioren
Bij de dames toppen Sanne Cant en Yara Kastelijn de affiche. De wereldkampioene is duidelijk aan een betere periode bezig en mikt in Wachtebeke vol op een eerste zege. Kastelijn is dé revelatie van de eerste helft van het seizoen. Ook opvallend: in Wachtebeke staan morgen niet minder dan 191 nieuwelingen en junioren aan de start. De 120 nieuwelingen worden daarom ook in twee reeksen opgesplitst: eerstejaars en tweedejaars. Zowel de dames- als herenwedstijd is rechtstreeks te volgen op Sporza.

Alle deelnemers vindt u op de website van de Ambiancecross

Programma Ambiancecross:
10u: Nieuwelingen eerstejaars
11u: Nieuwelingen tweedejaars
12u: Junioren
13u45: Dames elite
15u: Profs, beloften en elite z/c

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Populair

Wielernieuws

Materiaalzone