Tour 2013: Garmin-Sharp maakt als laatste Tourselectie bekend
woensdag 26 juni 2013 om 16:36

Tour 2013: Garmin-Sharp maakt als laatste Tourselectie bekend

Garmin Sharp

foto: Sirotti

Het Amerikaanse Garmin-Sharp heeft vanmiddag als laatste ploeg haar selectie bekend gemaakt voor de honderdste editie van de Tour de France. Het team van manager Jonathan Vaughters trekt met een sterke ploeg naar Frankrijk, waar voornamelijk het klassement centraal staat. Opvallende afwezige is sprinter Tyler Farrar.

Kopman van de ploeg is Ryder Hesjedal. De Giro-winnaar van 2012 trachtte aldaar zijn titel te verdedigen, maar zakte volledig door het ijs en gaf later zelfs op. De Canadees werd al eens zesde in 2010 en ziet zich gesteund worden voor Tom Danielson en Christian Vandevelde, die ook beide een toptien-notering kunnen overleggen. Danielson werd achtste in 2011, terwijl Vandevelde – na de schorsing van Bernard Kohl – als vierde eindigde in 2008.

Daarnaast is het uitkijken naar de prestaties van Daniel Martin en Andrew Talansky. De Ier reed erg sterk in maart en april, wat hij dan ook bekroonde met een mooie zege in Luik-Bastenaken-Luik. Talansky, die nog in aanmerking komt voor het jongerenklassement, timmert hard aan de weg en kan wel eens verrassen. De Amerikaan werd afgelopen jaar in de loodzware Vuelta a España nog zevende en maakt zijn debuut.

Datzelfde geldt voor de 23-jarige neoprof Rohan Dennis. Hij baarde opzien in Critérium du Dauphiné met een achtste plaats in het eindklassement en mag nu ruiken aan het grote werk. Dat duurt echter maar een week; de ploegleiding heeft besloten om hem op de eerste rustdag uit koers te nemen.

Selectie Garmin-Sharp voor de Tour de France 2013
Jack Bauer
Tom Danielson
Rohan Dennis
Ryder Hesjedal
Daniel Martin
David Millar
Ramunas Navardauskas
Andrew Talansky
Christian Vandevelde

Lees ook:
Deelnemerslijst Tour de France 2013

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.