Tour 2019: Alaphilippe hoopt geel tot in Pau vast te houden

dinsdag 16 juli 2019 om 14:08
Tour 2019: Alaphilippe hoopt geel tot in Pau vast te houden

foto: Cor Vos

Julian Alaphilippe staat na tien etappes eerste in het klassement van de Tour de France. Toch verwacht het Franse goudhaantje van Deceuninck-Quick Step niet dat hij zijn gele trui tot in Parijs weet te behouden: “Er moet nog veel geklommen worden en ik ben me ervan bewust dat ik die trui opnieuw zal moeten afstaan”, laat Alaphilippe optekenen in De Telegraaf. Wel hoopt hij de individuele tijdrit in het geel af te kunnen haspelen.


“Ik heb enorm genoten van deze eerste tien dagen in de Tour de France”, aldus de 27-jarige renner op de eerste rustdag. “Ik verspeelde mijn trui weliswaar even, maar ik knokte me terug in het geel en daar ben ik trots op. Alles wat nu nog volgt in de Tour is bonus, mijn Tour is al geslaagd.”

“Toen het parcours van de Tour werd gepresenteerd, wist ik dat er mogelijkheden waren om iets moois te realiseren”, vervolgt Loulou. “Ik heb echt toegewerkt naar die eerste week, die eerste tien dagen. Niet naar het einde van de Tour. Dat is anders dan vorig jaar. Het zwaarste deel van de Tour moet nog komen met de Pyreneeën en de Alpen. Er moet nog veel geklommen worden en ik ben me ervan bewust dat ik die trui opnieuw zal moeten afstaan.”

“Het is niet dat ik me moe voel, ik voel me op dit moment sterker dan ooit, maar dat kan keren”, weet Alaphilippe. “Ik hoop die trui nog tot en met de tijdrit in Pau te dragen. Dat zou speciaal zijn, om als laatste te mogen starten.”

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.