Tour 2019: Debutant Teuns met Bahrain Merida en kopman Nibali aan de start

maandag 1 juli 2019 om 10:11
Tour 2019: Debutant Teuns met Bahrain Merida en kopman Nibali aan de start

foto: Cor Vos

Na zijn tweede plaats in de Giro d’Italia trekt Vincenzo Nibali ook met klassementsambities naar de Tour de France. De Italiaan is de beoogde kopman van Bahrain Merida, dat vandaag haar team bekendmaakte. Ook Dylan Teuns maakt deel uit van de selectie.


“We hebben hard gewerkt om het best mogelijk team samen te stellen voor de Tour de France”, laat ploegbaas Brent Copeland weten. “De ploegleiding, de trainers en alle andere medewerkers hebben geweldig werk verricht tijdens de koersen en achter de schermen om het team zo goed mogelijk klaar te stomen voor dit belangrijke moment in het seizoen, vooral na het moeilijke begin van het seizoen toen we veel blessures hadden.”

De ploeg wil op elk terrein haar rol kunnen spelen. Vincenzo Nibali richt zich op het klassement, terwijl Dylan Teuns en Matej Mohorič op jacht mogen naar dagsuccessen. Sonny Colbrelli en Ivan Cortina zijn de speerpunten voor de sprints, terwijl wereldkampioen Rohan Dennis de aanjager moet worden in de tijdritten. Damiano Caruso en Jan Tratnik maken de acht namen van Bahrain Merida compleet.

“Ik ga luisteren naar mijn gevoel”, zegt Nibali. “Na de eerste week en de eerste bergop aankomst op Planche des Belles Filles weet ik waar ik sta. Na de Giro rustte ik goed uit en de vorige twee weken was ik op trainingskamp in de Alpen met Damiano (Caruso). Zoals gebruikelijk is de route van de Tour veeleisend en er zijn meerdere beklimmingen boven de 2000 meter hoogte. Die gaan voor meer selectie zorgen.”

Dylan Teuns
Voor Teuns wordt dit zijn vuurdoop in de Tour de France. De renner uit Diest reed al twee keer de Vuelta a España en eenmaal de Giro d’Italia, maar in de Tour startte hij nog nooit. Hij trekt alvast naar de Grand Départ in Brussel met een ritzege in de Dauphiné op zak. “Ik ben heel erg blij met mijn eerste Tourstart na een erg goede en succesvolle Dauphiné. Ik ben echt tevreden met mijn vorm en ik kijk uit naar enkele mooie mogelijkheden.”

Selectie Bahrain Merida voor de flag-fr Tour de France 2019
flag-it Damiano Caruso
flag-it Sonny Colbrelli
flag-es Ivan Cortina
flag-au Rohan Dennis
flag-si Matej Mohorič
flag-it Vincenzo Nibali
flag-be Dylan Teuns
flag-si Jan Tratnik

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.