Tour 2019: Team Ineos zal conservatiever koersen

dinsdag 16 juli 2019 om 16:23
Tour 2019: Team Ineos zal conservatiever koersen

foto: Cor Vos

Team Ineos staat er uitstekend voor na ruim één week Tour de France. De Britse sterrenformatie heeft dan wel niet de gele trui in zijn bezit, maar kopmannen Geraint Thomas en Egan Bernal zijn de nummers twee en drie in het klassement. “Dit is voor ons het beste scenario”, zo vertelt teammanager Dave Brailsford op een persconferentie.


Zowel Thomas als Bernal zijn ongeschonden uit de eerste Tourweek gekomen. De Brit staat na tien etappes op de tweede plaats in het klassement, op 1:12 van geletruidrager Julian Alaphilippe. De jonge Colombiaan Bernal volgt op vier seconden van zijn ploeggenoot. Beide renners wisten gisteren tijd te pakken in de waaieretappe naar Albi.

“We hebben op dit moment alleen Alaphilippe voor ons in het klassement”, zo concludeert Brailsford. “Hierdoor is de noodzaak om aan te vallen kleiner. Dat is iets om rekening mee te houden in het vervolg van de Tour.” De teambaas hint op een verdedigende koerstactiek. “We kunnen iets conservatiever rijden.”

Maar hoe kijkt regerend Tourwinnaar Thomas naar de rest van de Tour? “Het is nu zaak om de voorsprong vast te houden”, geeft hij zijn teammanager gelijk. “We hebben maar één doel: het winnen van de Tour. Andere ploegen zijn ook bezig met sprints een aanvallen. Dat is een groot verschil.”

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.