Tour 2019: Woods koerst verder met twee gebroken ribben
foto: Cor Vos
vrijdag 19 juli 2019 om 07:21

Tour 2019: Woods koerst verder met twee gebroken ribben

Michael Woods is bezig aan zijn eerste Tour de France, maar de Canadees heeft al behoorlijk wat pech gehad. De klimmer van EF Education First smakte twee keer tegen het asfalt, waardoor hij al enkele dagen koerst met twee gebroken ribben. “Ik heb toestemming gekregen om door te gaan”, zo laat Woods weten in een persbericht.

Op 24 november verschijnt de nieuwe winter-editie van RIDE Magazine. Mathieu van der Poel prijkt je op de cover. In ons magazine lees je een uitgebreid verhaal van 10 pagina's met dé smaakmaker van 2023. Bestel nu jouw exemplaar online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

De 32-jarige puncheur begon met hoge verwachtingen aan zijn eerste Ronde van Frankrijk, maar door twee valpartijen staat Woods al op grote achterstand in het klassement. Zo crashte de voormalig hardloper in de achtste etappe naar Saint-Étienne, nadat zijn ploeg een tijd op kop had gereden van het peloton.

Woods finishte eerder deze Tour nog als zestiende op La Planche des Belles Filles, maar de vraag is hoeveel last hij zal hebben van zijn ribbreuken. “Gelukkig zijn het ‘gunstige’ breuken, waardoor ik niet geopereerd hoef te worden. Ik ben in staat om verder te koersen”, zo vertelt Woods.

“We zijn nog niet klaar”
De Canadees liet in een eerder interview met Velonews weten nog altijd ambitie te hebben. “Ik voelde me niet goed na de etappe naar Saint-Étienne, maar het gaat inmiddels een stuk beter. Ik geniet nog steeds van deze wedstrijd. Er is nog veel mogelijk, vooral in de derde week. We zijn nog niet klaar.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.