Tour 2019: Xandro Meurisse reed 50 kilometer moederziel alleen

Tour 2019: Xandro Meurisse reed 50 kilometer moederziel alleen

©Cor Vos

vrijdag 26 juli 2019 om 07:00

Tourrevelatie Xandro Meurisse speelt jojo. Eergisteren wipte hij van plaats 19 naar 13 in het klassement, gisteren viel hij terug naar plek 17. “Een zware dag”, klonk het na afloop bij de West-Vlaming. “Ik viel helemaal alleen tijdens de afdaling van de Col de l’Izoard.”

Meurisse was gisterenmorgen nog de best geklasseerde renner van Wanty-Gobert. Door zijn aanwezigheid in de monsterontsnapping van woensdag, sprong hij in het klassement van 19 naar 13, terwijl kopman Guillaume Martin naar plek 16 zakte. Maar gisteren speelde de Fransman opnieuw haasje over. Vooral omdat Meurisse onderweg naar Valloire bijna 17 minuten verloor op ritwinnaar Quintana.

“Ook al voelde ik me niet slecht vandaag, ik beleefde toch een zware dag. Tijdens de afdaling van de Col de l’Izoard viel ik  helemaal alleen. Vanaf Briançon heb ik het hele trajet naar de finish op mijn eentje afgewerkt. In de vallei stond de wind op kop en ook de beklimming van de Col du Lautaret op brede wegen speelde niet in mijn voordeel. Met het klassement in mijn achterhoofd had ik geen andere keuze dan vol door te gaan, spijtig dat ik niet in een groepje terechtkwam.”

Het was overigens opvallend dat Wanty-Gobert geen enkele renner meehad in de vroege vlucht. Ploegleider Hilaire Van der Schueren vertelde achteraf dat hij niet boos was op zijn manschappen, maar dit toch wel zou aangekaart worden…

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.