Tour 2021: Gevallen Nicholas Dlamini komt bijna uur na tijdslimiet over de streep

zondag 4 juli 2021 om 19:11
Tour 2021: Gevallen Nicholas Dlamini komt bijna uur na tijdslimiet over de streep

foto: Cor Vos

Met applaus kwam hij over de streep in Tignes. Nicholas Dlamini kwam eerder in de negende etappe van de Tour de France ten val, maar opgeven wilde de Zuid-Afrikaan van Qhubeka NextHash niet. Om 19.01 uur, bijna een uur na het verstrijken van de tijdslimiet, passeerde hij alsnog de finish.

De tijdslimiet was neergezet op 37.20 minuten nadat ritwinnaar Ben O’Connor de eindstreep had gepasseerd. Dat was om klokslag 18.15 uur. Enkele renners kwamen slechts een paar minuten tekort: Arnaud Démare kwam bijvoorbeeld vier minuten na het verstrijken van de limiet over de finish.

Het was echter wachten op Nic Dlamini. De coureur van Qhubeka NextHash was eerder in de loodzware bergetappe, verreden in regenachtige en koude omstandigheden, ten val gekomen. Maar in de bezemwagen stappen? Nee, dat deed hij niet. Even na 19.00 uur rolde hij over de streep.

Voor Dlamini waren het zijn laatste meters in de Tour de France. Hij is officieel buiten tijd geëindigd en zal dus uit het klassement geschrapt worden.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.