Tour 2023: Steff Cras gedwongen tot opgave in Tour na valpartij door toeschouwer
Ook in de Vuelta van 2022 moest Cras opgeven - foto: Cor Vos
zaterdag 8 juli 2023 om 17:27

Tour 2023: Steff Cras gedwongen tot opgave in Tour na valpartij door toeschouwer

De Tour de France van Steff Cras zit erop. De 27-jarige Belg kwam in de finale van de achtste etappe ten val en kon zijn weg niet vervolgen. Hij was de tweede uitvaller van de dag, nadat Mark Cavendish eerder ook moest opgeven na een valpartij.

Steff Cras was tot nog toe bezig aan een goede Tour de France. De renner van TotalEnergies stond na acht etappes dertiende in het algemeen klassement op zes minuten en tien seconden van leider Jonas Vingegaard. De Belg deed zodoende mee met de op voorhand aangewezen favorieten van de Tour.

In de finale van de achtste etappe richting Limoges ging het mis voor de 27-jarige Belg. Door een valpartij, waarbij ook Simon Yates en Mikel Landa waren betrokken, heeft hij moeten opgeven. De val van Steff Cras werd veroorzaakt door onoplettende toeschouwers. In een boze tweet laat de Belg weten boos en teleurgesteld te zijn in die specifieke toeschouwers.

De fans zouden minimaal één meter op de weg zijn gaan staan en niet naar achter hebben bewogen. Hierdoor kwamen enkele renners ten val. Volgens de 27-jarige Belg hebben dergelijke ‘fans’ geen respect voor de renners. Voor de renner van TotalEnergies is de Tour de France nu afgelopen. Hij ziet de toeschouwers als boosdoener van zijn opgave.

Voor Cras is het een herhaling van vorig jaar. In de Vuelta a España van 2022 moest Cras ook al opgeven. Toen moest hij de strijd in de tweede etappe staken. TotalEnergies houdt zeven renners over in de Tour.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.