Tour Femmes 2023: SD Worx pakt (veruit) het meeste prijzengeld, twee teams verdienen niks
foto: Cor Vos
maandag 31 juli 2023 om 09:43

Tour Femmes 2023: SD Worx pakt (veruit) het meeste prijzengeld, twee teams verdienen niks

SD Worx kende weer een uiterst succesvolle Tour de France Femmes. Niet alleen sportief, maar ook financieel. De Nederlandse ploeg harkte van alle teams veruit het meeste prijzengeld binnen: € 119.450,00.

Van dat bedrag namen Demi Vollering en Lotte Kopecky het grootste deel voor hun rekening. Vollering streek een totaalbedrag van 61.630 euro op, vooral dankzij haar ritzege op de Col du Tourmalet (4000 euro) en natuurlijk haar eindzege (50.000 euro). Kopecky verdiende in totaal 43.070 euro dankzij (vooral) haar tweede plaats in het eindklassement, haar groene trui en ritwinst op dag één.

SD Worx verdiende bijna vier keer zoveel als Canyon//SRAM Racing, de nummer twee uit de lijst. Movistar vervolledigde het prijzengeldpodium. Helemaal onderaan zien we de ploegen Arkéa-Samsic en Coop-Hitec Products. Beide teams hielden niets over aan de Tour de France Femmes. Ook bij vier andere teams kwam de teller na acht dagen koers niet boven de duizend euro uit.

In de Tour de France voor mannen was Jumbo-Visma dit jaar (net als in 2022 overigens) de absolute grootverdiener. In drie weken koers verdiende de ploeg van Tourwinnaar Jonas Vingegaard 666.280 euro aan prijzengeld.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.