Transfer van talentvolle Thibaut Van Damme verklapt tijdens gala-avond
foto: BORA-hansgrohe
woensdag 8 november 2023 om 15:06

Transfer van talentvolle Thibaut Van Damme verklapt tijdens gala-avond

Thibaut Van Damme viel tijdens het Gala van de Flandrien in de prijzen als winnaar van de beste Belgische nieuweling van het jaar, maar tijdens de prijsuitreiking werd ook zijn nieuwe ploeg verklapt. De nog maar 16-jarige coureur maakt de overstap naar de opleidingploeg van een WorldTeam.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Het gaat om de Auto Eder, de juniorenploeg van BORA-hansgrohe. Presentator Karl Vannieuwkerke, bekend van het tv-programma Vive le Vélo op Sporza, feliciteerde Van Damme met de overstap naar het Duitse talententeam. Daar reageerde de jongeling alvast lachend en gevat op: “Dat mocht eigenlijk nog niet in de media komen.”

Van Damme noemt zichzelf op dit moment nog een allrounder. “Tijdrijden is mijn beste punt, ik kan ook redelijk goed klimmen”, gaf hij mee volgens Het Nieuwsblad. Toch wil Van Damme daar nog verder op verbeteren. “Ik heb grote stappen gezet in het bergop rijden, dat was vorig jaar een drama.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.