Tweede plaats glipt verkleumde Niels Vandeputte door de vingers: “Maar derde is ook niet verkeerd”
foto: Cor Vos
zaterdag 18 november 2023 om 17:03

Tweede plaats glipt verkleumde Niels Vandeputte door de vingers: “Maar derde is ook niet verkeerd”

Niels Vandeputte stond zaterdag op het podium van de Superprestige Merkplas. De 23-jarige eindigde uiteindelijk als derde, achter Eli Iserbyt en de ongenaakbare winnaar Joris Nieuwenhuis. Na afloop deed hij, bibberend van de kou, zijn verhaal tijdens het flashinterview.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

“Het waren heel zware omstandigheden”, begon Vandeputte. “Het is toch wel de eerste kou, in combinatie met die regen. En dan was er ook nog veel modder op het parcours. Daarom sta ik toch wel wat te bibberen.”

Vandeputte reed lang in tweede positie, maar in de slotronde werd hij toch nog gepasseerd door Eli Iserbyt. “Het was enorm koud, zoals ik al zei. Ik had het gevoel dat het in de wedstrijd alleen maar kouder werd. Op den duur waren mijn benen zo koud dat ik niet meer voelde waar ik mijn voeten aan het zetten was. Dan begin je fouten te maken en raak je het ritme wat kwijt. Helaas kwam Eli daardoor terug in de laatste halve ronde. Ik heb toen nog alles op de zandbak gezet, maar ik kwam direct in een verkeerd spoor terecht, waardoor ik direct van de fiets moest.”

“Toen wist ik dat ik gewoon moest proberen om die derde plaats vast te houden. Dat lukte. Ik had natuurlijk graag tweede willen worden, maar ik denk dat een derde plaats nog steeds niet verkeerd is.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.