Tweede plaats voor Karen Verhestraeten in Spanje
Karen Verhestraeten - foto: Cor Vos (archief)
zondag 12 december 2021 om 17:55

Tweede plaats voor Karen Verhestraeten in Spanje

Karen Verhestraeten heeft zondag een tweede plaats behaald in Spanje. Tijdens de internationale veldrit van Valencia (UCI C2) eindigde de 30-jarige Belgische op veertien seconden van de Spaanse winnares Lucia Gonzalez.

Achter Gonzalez was Verhestraeten verwikkeld in een strijd met een andere Spaanse, namelijk Aida Nuno. Het verschil was op de streep klein, maar genoeg voor een tweede plaats voor de renster van IKO-Crelan. Zaterdag werd Verhestraeten ook al tweede in Xàtiva, die buitenlandse crossen rijdt om er de nodige UCI-punten te scoren.

Bij de mannen ging de winst in Valencia naar Spaans kampioen Felipe Orts. Hij voerde een compleet thuispodium aan, want Gonzalo Inguanzo en Adrián Aranda eindigden als tweede en derde. De Nederlander Luke Verburg, die onlangs ook al twee crossen won in Spanje, eindigde als vijfde. Met Grégory Careme (achtste) eindigde er ook nog een Belg in de top-10.

In Groot-Brittannië werd er ook gecrost. Cameron Mason won er, door Corran Carrick-Anderson en Ben Chilton achter zich te houden. Gosse van der Meer was op de zesde plaats de beste Nederlander in het Cyclopark in Gravesend, ten oosten van Londen. Bij de vrouwen ging de zege naar Millie Couzens.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.