UAE Emirates en Jasper Philipsen niet in Nokere Koerse
Jasper Philipsen - foto: Cor Vos (archief)
donderdag 12 maart 2020 om 08:40

UAE Emirates en Jasper Philipsen niet in Nokere Koerse

UAE Emirates kan op woensdag 18 maart niet deelnemen aan Nokere Koerse. De Italiaanse lockdown vanwege het coronavirus is daar debet aan. De WorldTour-ploeg heeft al haar (fiets)materiaal in Milaan staan en dat kan niet naar België vervoerd worden.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Mogelijk mist UAE Emirates, dat zou starten met Jasper Philipsen als kopman, daarna ook de GP Denain en de Bredene Koksijde Classic doordat het materiaal niet op tijd beschikbaar is.

Wedstrijdorganistor Robrecht Bothuyne ziet ook het Italiaanse Vini Zabù-KTM afhaken. “Omdat zij Italië niet uit geraken”, aldus Bothuyne tegen Sporza, die ook het Noorse Uno-X zich af zag melden voor komende week.

“Als er dus nog andere teams interesse hebben om zich in te schrijven voor Nokere, dan is dat mogelijk. Uitzonderlijke tijden vereisen nu eenmaal uitzonderlijke maatregelen”, zegt de organisator.

Mogelijk maakt de organisatie van Nokere Koerse donderdagmiddag bekend welke teams last-minute toegevoegd kunnen worden aan de startlijst.


RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.