Zakelijke Pogacar tevreden na gravelrit: “Plapp had van mij roze trui mogen pakken”
foto: Cor Vos
donderdag 9 mei 2024 om 17:30

Zakelijke Pogacar tevreden na gravelrit: “Plapp had van mij roze trui mogen pakken”

Geen vuiltje aan de lucht voor Tadej Pogacar tijdens de zesde etappe van de Giro. De Sloveense klassementsleider kwam geen moment in de problemen. Tevreden kon hij dan ook terugblikken op de snelle rit.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

“Voor ons was het perfect als ze vooruit zouden blijven”, zegt Pogacar in het flashinterview. “We wilden niet al te veel energie verspillen, dus we waren blij met de ontsnapping. Plapp had van mij de roze trui mogen pakken, dat was ook prima geweest, maar INEOS Grenadiers heeft hard gereden op de gravelstroken en in de laatste kilometers, dus zover kwam het niet. Voor mij was het een goede etappe. Het was leuk om weer op gravel te rijden, maar ik geef toch de voorkeur aan Strade Bianche.”

“Ik ben wel blij dat deze etappe voorbij is en dat we ‘m kunnen afvinken. Ik hoop morgen op een goede dag. Het parcours is zeker interessant, met die lastige klim op het einde. Of ik wil winnen? Nee, ik wil me gewoon goed voelen op de fiets, dat ik kan pushen zoals op de wegfiets. Naar dat gevoel ben ik op zoek. We zien wel wat voor resultaat dat oplevert.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.