Mexicaans toptalent Isaac Del Toro verlengt tot eind 2029 (!) bij UAE Emirates
foto: Cor Vos
dinsdag 23 april 2024 om 11:02

Mexicaans toptalent Isaac Del Toro verlengt tot eind 2029 (!) bij UAE Emirates

Isaac Del Toro heeft zich voor lange tijd verbonden aan UAE Emirates. De Mexicaan lag nog vast tot eind 2026, maar dat contract is opengebroken en verlengd tot eind 2029. Hij is daarmee de renner met het langste contract in de WorldTour.

Del Toro is momenteel bezig aan zijn eerste seizoen als prof. De 20-jarige renner, die vorig jaar de Tour de l’Avenir op zijn naam schreef, won bij zijn debuut voor UAE Emirates meteen een rit in de Santos Tour Down Under. In deze WorldTour-wedstrijd eindigde hij bovendien als derde in het eindklassement. Later in het voorjaar imponeerde hij ook met vierde plaatsen in de tijdrit van de Volta ao Algarve en het eindklassement van Tirreno-Adriatico. Ook was Del Toro nog zevende in de door zijn ploeggenoot Juan Ayuso gewonnen Ronde van het Baskenland.

Gianetti: “Indrukwekkende progressie”
Mauro Gianetti, teammanager bij UAE Emirates, is zeer blij dat Del Toro voor drie jaar extra heeft bijgetekend. “We kenden zijn mogelijkheden als renner en zijn mate van talent al”, begint de Zwitser. “Nu is ook zijn progressie nog indrukwekkend en blijkt dat hij heel goed geïntegreerd is binnen het team. Hij is nog jong. Het plan is om te blijven leren en groeien als renner en persoon in een goede omgeving. We blijven vasthouden aan ons project om jong talent te ontwikkelen en verder te bouwen naar de toekomst.”

Voor Del Toro voelen de eerste maanden bij UAE Emirates als een droom, zegt hij. “Het is perfect geweest. Ik ben heel dankbaar voor het vertrouwen dat het team me geeft en de kans die ik krijg om onderdeel te zijn van deze speciale groep. Het voelt geweldig. Ik leer elke dag. Ik neem het allemaal in me op en geniet zo veel mogelijk, terwijl ik met mijn voetjes op de grond blijf. Ik kijk heel erg uit naar wat nog komt.”

Ongekend lang contract
Het contract van Del Toro tot eind 2029 is uniek. Geen enkele andere renner heeft zo’n lang contract bij een WorldTour-team. Er zijn wel acht renners, onder wie Mathieu van der Poel, die een verbintenis hebben met een ploeg tot eind 2028.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.