Milaan-San Remo: Isaac Del Toro vervangt Brandon McNulty in selectie UAE Emirates
donderdag 14 maart 2024 om 16:23

Milaan-San Remo: Isaac Del Toro vervangt Brandon McNulty in selectie UAE Emirates

Update Tadej Pogacar welke ploegmakkers hem zaterdag zullen helpen in Milaan-San Remo. UAE Emirates heeft vandaag namelijk de selectie voor La Primavera bekendgemaakt, met daarin (naast Pogacar) onder meer Marc Hirschi en Tim Wellens. Brandon McNulty zat ook in de aanvankelijke selectie, maar is vanwege ziekte vervangen door Isaac Del Toro.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Het zevental van UAE Emirates bestaat naast de genoemde namen nog uit Domen Novak, Diego Ulissi en Alessandro Covi. Het was overigens nog twijfelachtig over Wellens mee zou doen aan Milaan-San Remo, aangezien verwacht werd dat hij donderdag nog de GP de Denain zou betwisten. Maar de Belg slaat de Franse kasseikoers over en staat in plaats daarvan aan de start van het eerste monument van 2024. Hoewel Wellens zelf in een uitstekende vorm verkeerd, zal hij zich zaterdag ongetwijfeld in dienst stellen van Pogacar.

Pogacar geldt samen met Mathieu van der Poel namelijk als topfavoriet voor de zege in Milaan-San Remo. Anderhalve week terug schreef hij immers nog op indrukwekkende wijze Strade Bianche op zijn naam. “Ik had geen betere seizoensstart kunnen wensen”, aldus Pogi op de site van UAE Emirates. “Het team rijdt goed en behaalt goede resultaten, dus we willen op deze manier doorgaan. Ik heb zin in Milaan-San Remo. De finish is niet al te ver van waar ik woon in Monaco, dus ik ken het laatste gedeelte van de koers en de laatste hellingen behoorlijk goed.”

“In het verleden hebben we al gezien dat deze koers een van de moeilijkste is om te winnen en dat de wedstrijd veel uitkomsten kan hebben. Natuurlijk maken we een plan om onszelf in de best mogelijke positie te manoeuvreren. Het is een koers die ik heel graag wil winnen.”

Update 16.23 uur

Brandon McNulty zit toch niet in de selectie van UAE Emirates voor Milaan-San Remo. De Amerikaan, die zondag Parijs-Nice nog afsloot als nummer drie van het eindklassement, is geveld door ziekte. Hij wordt vervangen door Isaac Del Toro. De 20-jarige Mexicaan maakt zijn debuut in een monument. Onlangs eindigde hij als vierde in Tirreno-Adriatico.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.