‘Vacansoleil wil nog een aantal Belgen’
zaterdag 13 september 2008 om 12:22

‘Vacansoleil wil nog een aantal Belgen’

De nieuwe wielerploeg Vacansoleil is druk bezig met het vormgeven van haar team. Gisteren nog haalde de Nederlandse formatie de Belg Björn Leukemans, maar dat blijft niet de enigste Belg als het aan Daan Luijkx ligt.

“Björn heeft enkele namen opgegeven van jongens die hij rond zich wil hebben. Daar voeren wij nu onderhandelingen mee maar het is nog veel te vroeg om daar al concrete namen op te kleven. Wij hebben een jong en ambitieus team. Bedoeling is om de komende drie jaar verder door te groeien en dit op de internationale markt. Zo vissen wij nog naar een Italiaan, enkele Fransen en Belgen. Wij willen een kern bijeensprokkelen van 18 tot 22 renners.”

“We willen alle voorjaarsklassiekers rijden. Ook de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix. Dat moet met een wild card gebeuren en dus ligt het aan de prestaties van het team om vanaf de eerste dag van het nieuwe seizoen onze plaats daarin op te eisen. Daarin hebben wij het volste vertrouwen, vandaar ook het aantrekken van Leukemans als kopman. Wij bestudeerden zijn dossier heel secuur. Onze conclusie was dat hij de verkeerde man was op de verkeerde plaats. Het verboden product werd hem immers voorgeschreven door zijn eigen teamarts. Eigenlijk had Bjorn Leukemans in het hele dossier de totale vrijspraak moeten krijgen maar dat gebeurde dus niet”, vertelde de ploegmanager van Vacansoleil.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.