Valverde: “Ik geloof niet in de vloek van de regenboogtrui”

zondag 24 februari 2019 om 09:36
Valverde: “Ik geloof niet in de vloek van de regenboogtrui”

Wereldkampioen Alejandro Valverde eindigde dit seizoen als tweede in de Rondes- van Valencia en Murcia, maar winnen deed de Spanjaard nog niet. “Ik geloof echter niet in de vloek van de regenboogtrui. Ik zal deze week proberen te winnen”, zo liet hij optekenen voor de start van de UAE Tour.

De vloek van de regenboogtrui: bestaat hij nu wel of niet? Sommige mensen denken van wel, maar Valverde gelooft er niet in. De kopman van Movistar hoopt deze week de nul van de tabellen te vegen. De Murciaan heeft reden om optimistisch te zijn, aangezien hij vorig jaar al succesvol was in het Midden-Oosten. Valverde won namelijk de Abu Dhabi Tour.

Op zoek naar ‘historische’ zege 
“Het zou historisch zijn, een zege in de regenboogtrui. Het zou mijn eerste overwinning zijn als wereldkampioen. Ik hoop het deze week te doen”, aldus Valverde. “De conditie is goed, en ik zal er alles aan doen om te winnen. De UAE Tour is een hele mooie wedstrijd, en het parcours is interessant met twee bergetappes. Ik voel me hier op mijn gemak.”

Valverde zal zijn eerste seizoenszege niet op een presenteerblaadje krijgen, gezien de concurrentie. Zo starten onder meer Tom Dumoulin, Vincenzo Nibali en Michał Kwiatkowski. “De concurrentie is erg sterk”, aldus de Spanjaard. “Het zal moeilijk worden, maar ik hoop de leiderstrui te pakken. De ploegentijdrit is cruciaal.”


Lees ook onze uitgebreide voorbeschouwing op de UAE Tour met daarin een vooruitblik op de kansen van de favorieten en via welke kanalen je de koers kan volgen.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.