Valverde klaar voor rentree in Route d’Occitanie

dinsdag 18 juni 2019 om 16:00
Valverde klaar voor rentree in Route d’Occitanie

foto: Cor Vos

Alejandro Valverde zal aankomende donderdag eindelijk weer een rugnummer opspelden. De wereldkampioen maakt namelijk zijn rentree in de Franse rittenkoers La Route d’Occitanie, het vroegere Route du Sud. Valverde voert uiteraard ook de zevenkoppige selectie aan.

Voor Valverde staat nu alles in het teken van de Tour de France, die over goed drie weken van start gaat. De Murciaan was de afgelopen weken te vinden op de Sierra Nevada, waar hij zich aan het voorbereiden was op de tweede helft van het wielerseizoen, met de Tour, de Vuelta a España en het WK in Yorkshire als hoogtepunten.

Valverde krijgt vanaf donderdag het gezelschap van Giro-revelatie Antonio Pedrero, heuvelsprinter Eduard Prades, Jorge Arcas, Jaime Castrillo, Rafael Valls en José Joaquin Rojas. De 39-jarige Spanjaard krijgt een ideaal parcours voorgeschoteld: zo finishen de renners donderdag al op een relatief korte en steile klim.

De organisatie van La Route d’Occitanie kan overigens niet alleen uitpakken met wereldkampioen Valverde. Zo starten ook Pavel Sivakov, Rigoberto Urán en man-in-vorm Jesús Herrada. Vanuit Frans oogpunt is het dan weer uitkijken naar sprinter Arnaud Démare.

Selectie flag-es Movistar voor flag-fr La Route d’Occitanie (20-23 juni)
flag-es Jorge Arcas
flag-es Jaime Castrillo
flag-es Antonio Pedrero
flag-es Eduard Prades
flag-es José Joaquin Rojas
flag-es Rafael Valls
flag-es Alejandro Valverde

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.