Valverde na eindwinst Route d’Occitanie: “Onze doelen meer dan bereikt”

maandag 18 juni 2018 om 08:54
Valverde na eindwinst Route d’Occitanie: “Onze doelen meer dan bereikt”

foto: Sirotti

Met een ritzege en de eerste plaats in het algemeen klassement kunnen Alejandro Valverde en Movistar terugkijken op een goede generale repetitie voor de Tour de France. Zo denkt ook El Imbatido zelf hierover. “We hebben onze doelen meer dan bereikt. We kwamen hier om onszelf klaar te maken voor de maand juli en in de tweede plaats een zoektocht naar overwinningen. En we hebben het gewoon beiden gedaan”, klinkt Valverde trots op de webpagina van zijn Movistar.

De Spanjaard heeft het zichzelf niet makkelijk gemaakt. Met de leiderstrui reeds in bezit trok hij in de laatste etappe al vroeg in de aanval met landgenoot en goede vriend Luis León Sánchez. “Luisle (Sánchez, red.) ging in de aanval na de afdaling, ik ging erachteraan en in de hierop volgende kilometers heb ik ook kopwerk gedaan. Als we kans wilden maken op de ritzege kan ik hem niet alles alleen laten doen”, beschrijft Bala het strijdplan.

“Op de klimmetjes aan het einde merkte ik dat hij (Sánchez, red.) het moeilijk kreeg en nam ik wat gas terug zodat we zo lang mogelijk samen konden blijven. Op die manier was de kans om te winnen het grootst, maar achter ons sloten ze het gat heel snel en begon ik mijn sprint te laat met nog slechts tweehonderd meter te gaan”, aldus Valverde. “Maar we moeten nog steeds tevreden zijn, omdat we ten slotte wel de eindzege hebben gegrepen!”

Valverde stond eigenlijk net als Mikel Landa en Nairo Quintana gepland voor de Ronde van Zwitserland, maar door ziekte heeft hij besloten de minder lange Route d’Occitanie te rijden. “Dit is een bevestiging dat we alles goed hebben gedaan de laatste maand, ondanks het missen van de Ronde van Zwitserland vanwege ziekte”, legt hij zijn keuze uit. “Ik denk dat het hele team, inclusief mezelf, een geweldige prestatie heeft neergezet.”

Dit artikel delen:

6 Reacties

sportfanaat 18 juni 2018 om 09:58

Echte makkers zijn dit! Piti 18 en Huerta 26 gingen als vrienden ook altijd naar dezelfde bank, en hadden dezelfde gynaecoloog. Toevallig hè.

Panter 18 juni 2018 om 10:32

Lekker he, beschuldig ze maar voor daden van meer dan 10 jaar terug!!! Terwijl hij net zoals iedereen die gepakt wordt zijn straf heeft uitgezeten. Er fiets er momenteel een renner die positief heeft getest. Schrijf maar over hem!!!

Spinergy 18 juni 2018 om 11:01

Ik zag op Strava dat Bala al 16.000km heeft gefietst in 2018… bizar veel!!

yara12 18 juni 2018 om 11:42

Wat is het toch geweldig en wat erg z,on reactie van ,,sportfanaat,,,.!
Alsjeblieft , Valverde geeft zoveel wielrenliefhebbers plezier!

sportfanaat 18 juni 2018 om 12:23

Is als grapje bedoeld, ik weet ook wel dat met name Valverde zijn straf heeft gehad en kan zeker ook van beide renners genieten. Maar dat deze twee boefjes samen een verleden hebben, mag toch af en toe wel eens aangestipt worden? Maar misschien wordt humor omtrent dopingverleden niet gewaardeerd of maak ik gewoon slechte grappen. Ik ga Froome er niet bijhalen dat lijkt me off topic. En wat betreft het sportieve vlak, Valverde was min of meer aan zijn stand verplicht om hier het eindklassement te winnen. Dat doet hij dan ook met verve, het blijft natuurlijk een klasbak!

52voor11achter 18 juni 2018 om 12:24

Wel opvallend dat Thomas over alle rittenkoersen hetzelfde denkt, zelfs diegene waar hij niet aan meedoet.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.