Valverde na Trofeo de Tramuntana: “Het was een veeleisende koers”
foto: Cor Vos
zondag 3 februari 2019 om 09:55

Valverde na Trofeo de Tramuntana: “Het was een veeleisende koers”

Alejandro Valverde wist in de Trofeo de Tramuntana naar zijn eerste podiumplaats van 2019 te rijden. De wereldkampioen eindigde in loodzware omstandigheden als derde. “Het was een veeleisende koers, net als de andere wedstrijden hier op Mallorca”, zo liet hij na afloop weten.

Valverde werd op het podium geflankeerd door winnaar Tim Wellens en de Duitser Emanuel Buchmann. “Het was echt een enorm koude dag: we kregen op de Puig Major zelfs te maken met hagelbuien. Daarnaast stond er enorm veel wind”, aldus de Murciaan. Het deed Valverde op de top van de klim dan ook besluiten om warmere kleren aan te trekken.

Tactische keuze pakt verkeerd uit 
Het bleek cruciaal voor de winstkansen van de Spanjaard. “Vlak voor de top viel Buchmann namelijk aan. Ik koos ervoor om op dat moment warme kleren aan te doen. Zo kon ik de finish in betere omstandigheden bereiken. Dat leek me verstandiger dan kou te vatten in de afdaling”, aldus Valverde.

“Dat is uiteindelijk de reden waarom ze wegreden. Toch was ik nog in staat om als derde te finishen. Ik ben blij dat ik tenminste nog het podium heb gehaald. Ik kan positief terugkijken op mijn inspanningen in deze koers. Het feit dat ik in deze weersomstandigheden kon meedoen, stemt me tevreden”, zo besluit de kopman van Movistar.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.