Van Aert en Jumbo-Visma wenden zich tot ASO na valpartij

maandag 23 september 2019 om 09:49
Van Aert en Jumbo-Visma wenden zich tot ASO na valpartij

foto: Cor Vos

Wout van Aert en zijn ploeg Jumbo-Visma hebben zich gewend tot Tourorganisator ASO, twee maanden na de zware valpartij van de Belgische renner in de tijdrit rond Pau. Ze verwijten haar dat niet de juiste veiligheidsmaatregelen zijn getroffen in de etappe tegen de klok.

Van Aert had al winst in de ploegentijdrit en een etappezege in Albi op zak, toen hij, nu ruim twee maanden geleden, in zijn eerste Tour de France aan het vertrek stond van de tijdrit rond Pau. Daar liep het helemaal verkeerd voor de Belg van Jumbo-Visma. In een bocht naar rechts bleef hij met zijn bovenbeen haken in de pin van een dranghek, waarbij hij viel en een diepe vleeswond opliep. Al gauw werd duidelijk dat hem een lange revalidatie wachtte.

Formele brief
Deze week werd bekend dat Van Aert en Jumbo-Visma een formele brief hebben gericht aan de Tourorganisatie ASO, waarin ze haar verwijten niet de juiste veiligheidsmaatregelen getroffen te hebben en wijzen daarbij op de onjuist geplaatste dranghekken. “Omdat het duidelijk is dat de ernst van de blessure het gevolg was van de wijze waarop de hekken daar neergezet waren”, licht de Belgische renner toe in Het Nieuwsblad.

Met de formele brief willen Van Aert en Jumbo-Visma voorkomen dat zoiets nog een keer gebeurt, maar ook is de kans groot dat zij een financiële compensatie vragen voor de geleden schade. De term ‘schadeclaim’ wordt nog gemeden, maar daar wordt door Van Aerts management en ploeg wel naar gekeken. Die claim kan flink oplopen door onder meer de gemaakte medische kosten en gemiste inkomsten doordat hij (een deel van) het crossseizoen misloopt.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.