Van Aert had slapeloze nachten na uitspraken Adrie van der Poel
foto: Jos Kafoe
zaterdag 10 februari 2018 om 19:38

Van Aert had slapeloze nachten na uitspraken Adrie van der Poel

Wout van Aert heeft in een interview met Het Nieuwsblad laten weten dat hij slapeloze nachten heeft gehad na de uitspraken van Adrie van der Poel. Van der Poel zei tijdens de wedstrijd dat het leek alsof Van Aert niet ademde.

“Ja, ik heb in Spanje wakker gelegen van de woorden van Adrie van der Poel. Ik ben ook maar een mens en trek met dat toch aan. Als je zo’n wereldtitel pakt, wat toch wel één van de mooiste momenten in mijn carrière was, dan verwacht je niet dat er zo maar iets uit de lucht gegrepen gaat worden. Dat vond ik toch wel héél jammer. Ik heb er even tijd voor nodig gehad om dat te verwerken.”

Vader Van der Poel was zich later deze week tegen Sporza van geen kwaad bewust: “Het was nooit mijn bedoeling om iemand te kwetsen, maar men denkt nu dat er iets is. Ze hebben het bij het verkeerde eind. Wout reed rond zonder te ademen: dat is een heel groot compliment.” Met “ze” bedoelt Van der Poel Michel Wuyts, die insinueerde dat Van der Poel doelde op het gebruik van medische middelen bij Van Aert.

Van Aert kwam er in de Krawatencross in Lille vandaag niet aan te pas. De kersverse wereldkampioen eindigde op een achtste plaats op bijna twee minuten van Mathieu van der Poel.

RIDE Magazine
64 Reacties
Sorteer op:
10 februari 2018 21:07
Heeft hij dit serieus gezegd? Ik kan het niet geloven.
1) zo bijzonder was de uitspraak niet. Het zou als een compliment opgevat kunnen worden, ware het niet dat iemand anders er dingen bij gaat halen en interpreteren.
2) ook al zou het gezegd zijn op de negative manner, dan kan je het niet leuk vinden, maar daar ga je toch niet wakker van liggen ? Tenzij....
10 februari 2018 21:11
Dus van Aert heeft zich ook gek laten maken door Wuyts.
Ik vind het ook gek dat geen enkele Belgische krant Wuyts heeft aangepakt
voor zijn opmerkingen over de uitspraak van Adrie .

Hieruit blijkt dat de journalisten angst hebben voor Wuyts.
Vanmiddag heeft Wuyts het alleen over van Aert zijn wegprogramma, net of
er geen andere Belgische renners bestaan.
Ik denk dat we na het tijdperk Boonen het tijdperk van Aert gaan meemaken in
de verslagen van Wuyts.
Te hopen dat de Cauwer daar een stokje voor gaat steken.
10 februari 2018 21:18
Als mensen te lang op een bepaalde functie zitten dan gaan ze stinken. Geldt ook voor Wuyts, terug naar de basis gezien het te kort aan schoolmeesters geen probleem.
10 februari 2018 21:35
@JaBo Sommige reacties ruiken ook niet fris.
10 februari 2018 21:43
Adrie was enorm aangeslagen. Eerst complimenteert hij Van Aert, kan dan niet toegeven dat zijn zoon het liet gaan. Laat zich dan tog verleiden om te zeggen dat het bijna onmogelijk is dat Van Aert 2min
wegrijdt. Dat ene zinnetje is een vraagteken plaatsen en dat was uit emotie dusja.. Van Aert was vooral bang dat er een schaduw over zn wereldtitel zou hangen en dat is gelukkig niet zo.
Wuyts moest tot de orde geroepen worden. Belachelijk om Adrie op zulke wijze terug te pakken.
10 februari 2018 22:40
Jééézus, wat een aanstellerij zeg. En ondanks het feit dat de cross leuk is om de winter door te komen, begin ik nu toch echt te snakken naar de Omloop zeg. Het duurt duidelijk alweer te lang, dat crossseizoen.
10 februari 2018 22:49
#janker
10 februari 2018 23:09
Adrie reed altijd alsof hij vol strychnine of efedrine zat. Bedoeld als compliment omdat hij zo snel ging, hè.
10 februari 2018 23:12
Mentaal dus toch niet zo sterk als op dit medium altijd wordt beweerd. Grow a pair.
10 februari 2018 23:19
@marehoek Zou ook wel raar zijn mocht Wuyts tijdens een veldrit over Stuyven, Benoot of Vanmarcke beginnen...
10 februari 2018 23:26
De woorden worden Van Aert in de mond gelegd door de verslaggever.
Jammer dat hij dan mee gaat in die slachtofferrol.
En vervolgens wordt dat de rode draad van het verslag.
Best zielig die verslaggeving.
10 februari 2018 23:36
Als je al wakker ligt omdat een commentator woorden totaal in de verkeerde context plaatst dan heb je wel een heel zwaar leven voor de boeg. Hoeveel slapeloze nachten hebben al die Russische atleten die niet naar de spelen mogen dan wel niet gehad het afgelopen half jaar.
11 februari 2018 00:09
Als je het interview echt ziet, lijkt de interpretatie van de interviewer toch ook wel wat verkeerd...
11 februari 2018 02:36
Michel Wuyts had deze week al flink door het stof moeten gaan. Hij heeft de onschuldige reactie van Adrie van der Poel misbruikt door te insinueren, dat Adrie linkte naar dopinggebruik. Pertinent onjuist. Wuyts hoort heel snel publiekelijke excuses richting Adrie van der Poel aan te bieden. Wat Wuyts geflikt heeft, is van het laagste van het laagste!
11 februari 2018 02:39
Janker. Wat een naar mannetje zeg, die WVA..
11 februari 2018 05:57
Ik vind Wuyts veel naarder dan Van Aert. Ik bewonder de wielerkennis, de gevatheid en het netwerk van Wuyts, maar wat hij nu heeft gedaan haalt hem voor mij wel een stukje van zijn voetstuk. Insinuaties die nergens op slaan zetten Van der Poel in een kwaad daglicht. Ik heb nu al in vijf versies de toelichting van Adrie gelezen, maar nog nergens de excuses of een knieval van Wuyts. Het is bekend dat Wuyts intern bij Sporza geen tegenspraak duldt ; omdat hij de koning van het verslaggeverskorps is wordt dat getolereerd. Dus dat beeld dat hij nu van zichzelf neerzet: iemand voor wie excuus of een fout toegeven een onbekend begrip is.
11 februari 2018 07:10
Ik snap niet dat als Adrie erachter komt dat hij iets gezegd heeft dat als kwetsend kon worden opgevat en dan zegt dat het als compliment bedoeld was, dat dan voor de "waarheid" wordt aangenomen. Adrie is volgens mij niet iemand die halverwege de koers complimenten aan het uitdelen is.
11 februari 2018 07:31
@HJJN .. Precies, en al helemaal niet op een WK. Mathieu rijdt hem een heel seizoen naar de mallemiezen en dan gebeurt dit op een WK. Ik was erbij en het enige wat ik dacht was: verliezen van Van Aert kan, maar 2 min mag nooooit maar dan ook nooit gebeuren. In eigen land nog wel. Een week later rijdt Van Aert voor de 8e plaats en MVDP droogt ze allemaal weer af? Veeg mij maar op. Ik snap er niets van. DAAR lig ik wakker van ..
11 februari 2018 08:02
Adri was wel degelijk een beetje aan het insinueren
Wuyts was degelijk een beetje aan het opstoken
van Aert heeft zich wel degelijk een beetje laten opnaaien hier in het interview
11 februari 2018 08:23
Is ook wat overdreven Wout, voor een drievoudig wereldkampioen.
11 februari 2018 08:28
Hoort er kennelijk allemaal een beetje bij in het veldrijden rond het wk, wat speldenprikken. Begrijp niet dat WvA zich hier ook maar iets van aantrekt als hem niets te verwijten is en al helemaal niet ‘dat hij er nachten van wakker ligt’ , je zou er bijna gaan denken dat er iets niet klopt hier.
11 februari 2018 08:48
Het gaat nog altijd over de interpretatie van de woorden van a vd poel. En over die interpretatie heeft Adrie al gezegd dat die niet klopt. Zonder van de hoed en de rand te weten hoor je gewoon te geloven hoe vd Poel het zegt. De rest (van Wuyts en andere "kenners" hier) is interessantdoenerij.

Wie denk je nou dat er meer te vertellen heeft op gebied van wielersport?
11 februari 2018 09:24
Wat een kul-argumentatie @ tetedelacourse. Net alsof je Adrie op zn 'blauwe ogen' moet geloven in het heetst van de strijd.
11 februari 2018 09:57
Wout v. Aert had slapeloze nachten vanwege iets dat Adri v.d. Poel niet gezegd heeft. Misschien had hij eerst eens moeten luisteren naar wat hij wel gezegd heeft. (met dank aan M.Wuyts).
Dan had hij geweten dat A.v.d.Poel hem alleen bewonderde zonder enige suggestie van vals spel.
11 februari 2018 09:58
Och, de dominee van wf weet het weer beter. Wat een vervelende kerel...

Om te reageren moet je ingelogd zijn.