Van Aert had slapeloze nachten na uitspraken Adrie van der Poel
foto: Jos Kafoe
zaterdag 10 februari 2018 om 19:38

Van Aert had slapeloze nachten na uitspraken Adrie van der Poel

Wout van Aert heeft in een interview met Het Nieuwsblad laten weten dat hij slapeloze nachten heeft gehad na de uitspraken van Adrie van der Poel. Van der Poel zei tijdens de wedstrijd dat het leek alsof Van Aert niet ademde.

“Ja, ik heb in Spanje wakker gelegen van de woorden van Adrie van der Poel. Ik ben ook maar een mens en trek met dat toch aan. Als je zo’n wereldtitel pakt, wat toch wel één van de mooiste momenten in mijn carrière was, dan verwacht je niet dat er zo maar iets uit de lucht gegrepen gaat worden. Dat vond ik toch wel héél jammer. Ik heb er even tijd voor nodig gehad om dat te verwerken.”

Vader Van der Poel was zich later deze week tegen Sporza van geen kwaad bewust: “Het was nooit mijn bedoeling om iemand te kwetsen, maar men denkt nu dat er iets is. Ze hebben het bij het verkeerde eind. Wout reed rond zonder te ademen: dat is een heel groot compliment.” Met “ze” bedoelt Van der Poel Michel Wuyts, die insinueerde dat Van der Poel doelde op het gebruik van medische middelen bij Van Aert.

Van Aert kwam er in de Krawatencross in Lille vandaag niet aan te pas. De kersverse wereldkampioen eindigde op een achtste plaats op bijna twee minuten van Mathieu van der Poel.

RIDE Magazine
64 Reacties
Sorteer op:
11 februari 2018 09:58
Adr was gewoon lekker insinuerende tweets van fanboys aan het doorsturen en dat was wel degelijk vuilig spel. Dat Wuyts hem vervolgens ermee aanvalt is volgens mij iets persoonlijks, die twee zullen elkaar niet lekker liggen. Van Aert moet zich niet als speelbal laten gebruiken maar volgens mij trapt ie gewoon veel harder dat dat hij supersnugger is.
11 februari 2018 10:30
Dat Wuyts hier ook nog veel slapeloze nachten van gaat krijgen! Hij heeft hier namelijk helemaal de plank mis geslagen om van der Poel te gebruiken voor zo als het lijkt zijn eigen vermoedens! Ola lalala olallalla!
11 februari 2018 10:42
Veel van wat WvA en team WvA naar buiten brengt is overdacht. Ik geloof in dit geval geen bal van wat hij zegt.
11 februari 2018 10:47
@RV
Inderdaad, het gaat om de combinatie van uitspraken over niet ademen, wegrijden van mannen die toch een stukje kunnen fietsen, samen met de retweet als kers op de taart.....
11 februari 2018 10:52
Ik heb er geen probleem mee als veldrijders ouderwets doping gebruiken. Past wel bij de rest van dat ons-kent-ons, biergooien, startgeldgezeur, regionale dorpssfeertje.
11 februari 2018 10:53
@sebas neenee, get over yourself. Het is oh oh zo interessant aan het worden om iemands woorden anders uit te leggen. Adrie heeft het niet gezegd, zo simpel is het.

Volgens je eigen logica bedoel je nu ook iets anders dan kul argumentatie. Waarom zou ik of iemand anders dan ook maar iets van wat jij schrijft serieus moeten nemen?

Mensen zeggen wat ze bedoelen. Hoe moeilijk is het om gewoon te luisteren naar wat gezegd wordt.
11 februari 2018 11:30
Eens @ tête . Daarom snap ik ook niet dat de wijzende vinger naar Adri gaat. Het is Wuyts die olie op het vuur gooit, ongeacht wat je wel of niet geloofd van de woorden van VDP senior.

Ik zou graag over mezelf heen stappen, jou wereld in. Ik geloof echter niet in je simpele redenering.
11 februari 2018 11:46
Niet kunnen slapen omdat Adri v.d.Poel iets heeft gezegd. En/of niet zo heeft bedoeld. Dat gaat wel erg ver.
11 februari 2018 12:03
Wout Van Aert heeft in Valkenburg één van de grootste prestaties neer gezet in de geschiedenis van het WK veldrijden. In 1988 toen Pascal Richard won voor Adri VDP waren de tijd verschillen ook heel groot. In 1967,1968 en 1979 stak de winnaar er ook met kop en schouders bovenuit. Op zeer zware omlopen kan dit voor komen, en dat die Wout liggen heeft hij al meer dan eens bewezen. Veel zever om niets met Sven Nijs fan Michel Wuyts op kop.
11 februari 2018 12:50
Dat van Aert slapeloze nachten had zat me toch niet lekker; heel slecht geslapen vannacht. Nachtmerries dat ik op een hele onsportieve manier in elkaar geslagen werd door hordes Hollandse fans, aangemoedigd door de familie van der Poel en een Franse knul terwijl iemand om de haverklap en zonder enige aanleiding heel hard "Tom Boonen" schreeuwde. Ik prijsde me gelukkig dat mijn kraakbeen niet broos is, anders hadden ze mijn benen gebroken.
11 februari 2018 13:19
@sebas 't is een prima simpele wereld op die manier. Over de rest zijn we het blijkbaar eens dan.
11 februari 2018 13:20
Is dit wielernieuws?? Slapeloze nachten.....
11 februari 2018 15:49
@rv
Wie vrij van zonden is ligt nergens wakker van maar om hier als wereld kampioen nog een beetje de zielepoot uit te gaan hangen om nog wat zieltjes te winnen is best triest.
13 februari 2018 17:12
Heel jammer dat je als wereldkampioen jezelf verplicht moet voelen om je hart te luchten voor gans uw vaderland in een praatprogramma, omdat je prestatie in de poep geduwd word door een landgenoot.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.