Van Aert met de besten mee in Omloop: “Had dit totaal niet verwacht”
foto: Sirotti (archief)
zaterdag 24 februari 2018 om 19:32

Van Aert met de besten mee in Omloop: “Had dit totaal niet verwacht”

Wout van Aert probeerde voorafgaand aan de Omloop het Nieuwsblad de verwachtingen van het publiek flink te temperen, maar na zijn optreden in de koers is dat niet meer mogelijk: “Ik had totaal niet verwacht dat ik op de belangrijkste punten met de beste renners meekon.” Dit vertelt de drievoudige wereldkampioen veldrijden na afloop van de Omloop in gesprek met Sporza.

 “Ik had gehoopt om in de top tien te eindigen, maar op het einde miste ik de ervaring om te springen. Ik gokte dat door de wind het een sprint zou worden,” aldus Van Aert, die door het afwachten in de groep der favorieten alsnog werd teruggegrepen door het peloton en uiteindelijk op een 32ste plaats eindigde.

Moe is Van Aert na een druk veldritseizoen, waarin hij opnieuw wereldkampioen werd nog niet: “Ik wist al een jaar dat ik dit zou doen, dus eigenlijk ben ik niet echt moe. Ik ben mentaal min of meer fris aan de wedstrijd begonnen. Het zou kunnen dat ik na dit voorjaar terugkijk en dat deze koers uiteindelijk mijn beste geweest is, maar nu volgt de Strade Bianche en daar kijk ik erg naar uit.

Volgende week start van Van Aert in de Strade Bianche, een koers die hem erg zou moeten liggen. Op het laatste moment kreeg Veranda´s Willems-Crélan pas een wildcard van organisator RCS.

RIDE Magazine
26 Reacties
Sorteer op:
25 februari 2018 14:10
Fantastisch en verrassend gereden van Wout, ik zat echt te hopen dat ie m ook nog zou winnen.
Totaal niet verwacht dat ie daar op de Muur met de besten omhoog zou gaan, dit geeft echt aan dat hij een hele forse motor heeft en inderdaad, zeer veelbelovend. Ik zou liegen als ik ontkende dat ik gisteren mijn vingers aflikte bij het idee dat Mathieu dit ook gaat doen.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.