Van Aert: “Sweeck heeft het mij enorm moeilijk gemaakt”
foto: Orange Pictures / SportFoto.nl (archief)
zondag 14 januari 2018 om 17:59

Van Aert: “Sweeck heeft het mij enorm moeilijk gemaakt”

Wout Van Aert behaalde vandaag voor de derde keer op rij de overwinning in het Belgisch kampioenschap veldrijden. Aan Sporza vertelt hij dat dit zijn zwaarst bevochten titel is.

In Koksijde was het vooral Laurens Sweeck die het Van Aert moeilijk maakte. De Belgisch kampioen was bijzonder onder de indruk van 24-jarige veldrijder. “Hij heeft het mij enorm moeilijk gemaakt. Ik was in de eerste ronde goed vertrokken, maar maakte dan een foutje. Daarna kreeg ik hem er langs geen kanten af. Ik wist dat ik erin moest blijven geloven, want het laatste kwartier is altijd het lastigste van de cross”, legt hij uit.

Uiteindelijk wist Van Aert aan het langste eind te trekken, naar zijn eigen tevredenheid. “Het was een mooie strijd, gelukkig heb ik het kunnen afmaken. Ik heb nog niet vaak iemand zo door het zand zien rijden als Laurens. Ik weet dat hij een klasbak is en dat heeft hij vandaag bewezen. Hij was iets beter in het zand, maar er zijn veel andere stukken en daar heb ik het verschil gemaakt”, stelt hij.

Welkome zege
Waar hij vandaag als torenhoge favoriet startte, verliep de koers vandaag allesbehalve makkelijk.”Iedereen verwachtte dat het gemakkelijk zou worden, maar het was de moeilijkste titel van de drie. Getwijfeld heb ik niet echt, maar ik dacht op een bepaald moment wel dat we met zijn tweeën naar de aankomst zouden gaan”, vertelt hij.

Het begin van het seizoen verliep voor Van Aert wat stroef en de uitslagen waren minder dan verwacht. Juist daarom doet deze overwinning de Wereldkampioen een hoop goeds. “Het seizoen begon moeilijk. Dan stel je doelen en als het van moeten is, is het niet simpel. Dat lukt vandaag, ik moet heel het team daarvoor bedanken.”

RIDE Magazine
3 Reacties
Sorteer op:
14 januari 2018 18:30
Sweeck morele winnaar
15 januari 2018 07:48
Beste crosser van het moment
15 januari 2018 10:36
@Jalabertje Morele winnaars worden meestal snel vergeten, een titel niet.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.