Van Avermaet: “Ik zat gewoon te ver op de Poggio”
foto: Cor Vos
zondag 24 maart 2019 om 12:56

Van Avermaet: “Ik zat gewoon te ver op de Poggio”

Greg Van Avermaet was de grote afwezige in de finale van Milaan-San Remo. De Olympisch kampioen van CCC maakte geen onderdeel uit van de beslissende kopgroep. “Ik zat gewoon net iets te ver op de Poggio”, zoekt Van Avermaet naar een verklaring.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Julian Alaphilippe, Peter Sagan, Oliver Naesen… Ze waren allemaal mee na de beklimming van de Poggio. Van Avermaet schitterde echter door afwezigheid. “Normaal zit ik daar altijd bij. Dit keer lukte het echter niet. Ik zat net iets te ver op de Poggio. Ik probeerde nog op te schuiven, maar Deceuninck Quick-Step hield het tempo ontzettend hoog.”

“Hierdoor was het heel erg moeilijk om plaatsen te winnen. Ik kwam vervolgens aan het einde wat krachten tekort. Ik voelde me ‘OK’, maar zeker niet super. Dit is uiteraard een grote teleurstelling.” Van Avermaet bolde uiteindelijk als 42e over de meet in San Remo, op 27 seconden van winnaar Alaphilippe.

Déjà vu
Van Avermaet won al Parijs-Roubaix, Gent-Wevelgem en Omloop Het Nieuwsblad, maar in Milaan-San Remo kwam hij nog niet verder dan een vijfde plaats. “Dit is de tweede keer dat ik te ver zit op de Poggio. En opnieuw weet een klein groepje weg te rijden én weg te blijven” aldus de Belg.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.