Van Avermaet niet gefrustreerd door uitblijven zege: “Conditie is goed”
©QCF/Paumer/Kåre Dehlie Thorstad
zaterdag 20 februari 2016 om 16:38

Van Avermaet niet gefrustreerd door uitblijven zege: “Conditie is goed”

Greg van Avermaet grossiert dit seizoen tot nu toe in ereplaatsen. Zijn tweede plek vandaag in de vijfde etappe van de Tour of Oman was al zijn achtste top 10-klassering deze maand. Dat hij telkens net naast de overwinning grijpt, zorgt bij de Belg niet voor frustratie. “De conditie is goed, dat is belangrijk”, zo constateert de BMC-renner nuchter in gesprek met Belga.

Uiteraard had Van Avermaet graag een van zijn kansen gegrepen. “Dan trek je in een nog meer comfortabele positie naar de volgende koersen, maar dat is niet gelukt. Maar ik onthoud dat de vorm goed is en dat ik klaar ben voor de wedstrijden die eraan zitten te komen. De voorjaarskoersen in Vlaanderen zijn ook andere koek dan die hier in het Midden-Oosten.

In de voorlaatste rit in Oman moest Van Avermaet alleen zijn meerdere erkennen in Edvald Boasson Hagen. De Noor was de sterkste in de sprint, nadat even daarvoor vluchters Pieter Weening en Jacques Janse van Rensburg waren ingelopen. “Ik zat goed geplaatst, kwam nog even naast Edvald in de sprint, maar hij is gewoon sneller en sterker momenteel”, besluit Van Avermaet. “Dat moet je kunnen toegeven.”

RIDE Magazine
5 Reacties
Sorteer op:
20 februari 2016 16:44
Moet hij ook niet zijn. Hij wordt telkens geklopt door renners die gewoon sneller zijn op dit terrein, zijn ereplaatsen zijn gewoon logisch. Mocht hij 2e worden na een renner die normaal gezien zeker niet beter is, dan zou hij kunnen gefrustreerd zijn. Nu zijn Hagen, Kristoff, Cav etc gewoon logisch sneller.
20 februari 2016 16:51
Van Avermaet rijdt natuurlijk super. Die gaan we wel zien in de klassiekers. Je moet ook een beetje geluk hebben. Maar in deze vorm hoort hij natuurlijk tot de te kloppen mannen in de klassiekers
20 februari 2016 16:57
Hij wint toch ook zelden? Gewoon een goede renner die altijd wel iemand vindt die beter is. Niks meer, maar ook niks minder.
20 februari 2016 17:29
Goed om te lezen dat hij zich niet gek laat maken. Belgen zijn dan nogal zo dat ze zichzelf de put in praten.
20 februari 2016 22:36
Dat hij nu niet wint is niet abnormaal. Hopelijk heeft hij in de klassiekers een goed schot of een demarrage om weg te blijven. Het is hem oh zo hard gegund. Wie gunt hem nu geen allergrootse zege?

Om te reageren moet je ingelogd zijn.